Az összes ízesítő anyag már benne van a gyümölcsben.
Nagyon szeretem a párolt gyümölcsöket, annyi mindenre lehet használni őket. Párolt vagy sült húsok mellé kitűnő köret, egy piskóta mellé remek társítás, de tölthetünk vele palacsintát, rétegelhetjük pohárkrémekben, fagylalt kísérője lehet, de ha marad, azt úgyis csak magában kikanalazzuk.
Nemrégiben írtam a tél legjobb gyümölcséről, a téli körtéről. Nem csak nagyon édes, de az ízekben egyik leggazdagabb gyümölcs. Önmagában igazi ízkavalkád, annyi aromát lehet felfedezni benne. Épp ez a tulajdonsága teszi lehetővé, hogy gyakorlatilag mindennemű fűszerezés nélkül percek alatt készíthessünk egy gyors finomságot.
Vajon párolt téli körte
Hozzávalók:
téli körte
vaj
barnacukor
Elkészítés:
A körtéket mossuk meg, hámozzuk meg, vágjuk ki a magházat, és kockázzuk fel. A héját ki ne dobjuk, nagyon finom, akár hámozás közben is elrágcsálhatjuk.
Olvasszunk fel kevés vajat. Öntsük rá a körtét, és szórjuk meg barna cukorral. A cukorból kevés kell, a körte önmagában elég édes, a cukortól csupán egy kis aranyló árnyalatot várunk. Forraljuk fel, forgassuk át, hogy a cukor karamellizálódhasson. Mindössze 2-3 percig pároljuk, így a külseje megpuhul, valamennyi vizet veszít, de a belseje lédús és ropogós marad.
Egy tipp: miután elkészült, szórd meg barna cukorral. Nagyon jól mutat, és a cukor ropogása külön élvezet.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Eladó az USA legdrágább háza
Macskaőrség: Mókusfarkú macska
Napi videó: Brutális hegyomlások és földcsuszamlások
Napi fotó: Ablaktörlők