Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sonkás rakott bundáskenyér

Sok sajttal, olajmentesen sütőben sütve.

Ahogy nagyon sokan, én is imádom a bundáskenyeret. De sokaknak gondot okoz, és bizony kalória szempontból sem mindegy, a sütés közben elnyelt olaj. Ezért alakult ki a serpenyőben vagy tepsiben sütött bundás kenyér. De ha már így sütjük, akkor lehet rétegelni, és a rétegek közé mindenféle finomságokat tenni. Ez is egy ilyen recept. A tojásba kevert tejföl lágyítja a kenyeret, és nem hagyja szárazra sülni a tojást.Recept főétel melegétel bundáskenyér rakott sonka sajt fokhagyma

Sonkás rakott bundáskenyér

Hozzávalók:
szeletelt kenyér
tojás
tejföl
sonka
sajt
vaj

Elkészítés:
A tojásokat felverjük a tejföllel. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal.
A szeletelt kenyeret megforgatjuk a tojásban, és egymás mellé fektetjük a tálban. A kenyérszeleteket lefedjük sonkával. Jöhet a következő réteg mártott kenyér, újabb réteg sonka, újabb réteg kenyér. A maradék tojást ráöntjük a kenyerekre, majd befedjük sajttal.

160 fokos sütőben 25 percig sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Az elfelejtett kocsma
Macskaőrség:   A cica ünnepi sütije
Napi videó: Lajhárkölykök beszélgetnek 
Napi fotó:
Hatalmas fogás

Recept főétel melegétel bundáskenyér rakott sonka sajt fokhagyma

Tovább


Libazsíros tepsis burgonya lilahagymával

Szeretem az olyan köreteket, amit akkor is szívesen megennénk, ha csak az kerülne a tányérunkra. Egy egyszerű krumpli tepsibe vagy tűzálló tálba rakva, néhány egyszerű fűszer vagy kísérő hozzáadásával igazi csemegévé változtatható. Ennek a receptnek az ötlete akkor jött, amikor a piacon megpillantottam a dió méretű lilahagymákat. Rögtön beugrott, milyen istenien mutatna ez parázskrumplival, vagy apró salátaburgonyával. Most az utóbbit kaptam a piacon.recept főétel melegétel köret burgonya lilahagyma libazsír

Libazsíros tepsis burgonya lilahagymával

Tovább


Mézes-csilis cékla

A céklát szinte kizárólag savanyúságként fogyasztjuk, pedig olyan lehetőségeket nyújt, mint a répa vagy a sütőtök. Már önmagában is édes, és kitűnő köret készíthető belőle. Egy kis pikáns édes-csípős íz remekül illik a sült húsok mellé, és ráadásul sötét lila színével a tányéron is jól mutat.Recept főétel melegétel köret cékla méz csili

Mézes-csilis cékla

Hozzávalók:
3 nagyobb vagy négy közepes cékla
5 dkg vaj
2 ek. méz
csilipor

Elkészítés:
A céklát megmossuk, megfőzzük, kihűlés után megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A vajat egy serpenyőben megolvasszuk. Beledobjuk a céklát. Amikor átforrósodott, megszórjuk a csili porral, és rátesszük a mézet. Óvatosan kevergetjük, hogy a méz mindenhova eljusson, és kicsit rákaramellizáljuk. Azonnal tálaljuk.Recept főétel melegétel köret cékla méz csili

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Tökéletes egyformaság
Macskaőrség:   Se veled, se nélküled
Napi videó:  Vöröspandák a hóban
Napi fotó: Belovagolt a városba

Recept főétel melegétel köret cékla méz csili

Tovább


Töltött kápia paprika

Nem, most nem paradicsomszószban pároljuk, hanem finoman megsütjük. recept főétel húsétel töltött paprika sertés bacon

Töltött kápia paprika

Tovább


Grillsajtos fűszeres csirke

Szeretek azzal kísérletezni, hogy különböző alapösszetevők és fűszerek variálásával milyen új ízeket tudok létrehozni. Egy ilyen fogás általában egy hirtelen ötletből születik, hogy enni kellene valami finomat. Ilyenkor nem a szakácskönyvhöz, vagy egy kész recepthez nyúlok, hanem körbenézek a kamrában és a hűtőben, és engedek a hirtelen jött ötleteknek. Kísérletezés közben nagyon nem lehet mellényúlni, cserében sok finom vacsora született így. Ez a recept is így született. A végén bekerülő paradicsom és póréhagyma egy kis pikáns savanykás ízt csempészik az ételbe, de nem teszi lecsóssá.. A grillsajt sem sül meg, viszont jól megtartja formáját, nem kenődik el, így jól érvényesül az íze.recept főétel melegétel húsétel csirke grillsajt zöldség paradicsom

Grillsajtos fűszeres csirke

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.