Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gombás hagymába temetett karaj

A magyar konyha talán legalapvetőbb alapanyaga a hagyma. Nyersen, párolva, sütve, bundázva, grillezve, vagyis mindenféle módon fogyasztjuk. Szinte nem lehet túl sok belőle. Ezek után nem is meglepő egy olyan fogás, ahol a hús valósággal el van temetve a hagyma alá: minden szelet húsra egy fej hagyma jut.recept főétel melegétel húsétel karaj hagyma gomba temetett

Gombás hagymába temetett karaj

Tovább


Ami a kertben megmaradt

Itt a november, jönnek a reggeli fagyok. A kertben vagy a terasz ládáiban nevelt paradicsom és paprika utolsó zöld, sárga, vagy narancs színben pompázó termései már nem fognak beérni. Kidobni vétek, régi gyakorlat, hogy ez lesz az alapja a télre elrakott csalamádénak. De van egy másik módszer, amellyel megmenthetjük ezeket a vitaminban gazdag zöldségeket.

Készítsünk belőle mártást, mártogatóst, vagy egyszerűen ketchup helyettesítőt. Tálalhatjuk tészta tetején, hús mellé kísérőnek, vagy egy halom tortilla chips mellé mártogatósként.recept tartósítás szósz mártás mártogatós paradicsom paprika

Tovább


Mortadellás-padlizsános spagetti

Az olasz tészták és pizzák nagy előnye, hogy bár létezik sok alaprecept, a hozzávalókat mégis tetszésünk és ízlésünk szerint kombinálhatunk. Alapanyagokat hagyhatunk el, másokat hozzátehetünk, de akár kedvünk szerint bármit bedobálhatunk, egy paradicsomos, vagy egy fehér alapba. Gyakran úgy születik egy ilyen fogás, hogy csak az ötlet jön, hogy valami olaszosat ennék, és körülnézek a hűtőbe mi van itthon, és ezekből kombinálom össze a ragut.
Ez a recept is hasonló módon született. Gyönyörű mortadellát láttam a hentesnél és vásároltam belőle, majd nem sokkal arrébb egy olasz kóstolóba botlottam, ahol aszalt paradicsomot, olajbogyókat, padlizsánkrémeket lehetett kóstolni. Ekkor született meg a kívánás, hogy valami olaszosat ennék vacsorára. A többit már a külső ingerek adták.recept főétel melegétel tészta spagetti mortadella padlizsán

Moartadellás-padlizsános spagetti

Tovább


Csőben sült zöldséges tőkehal

Szeretem az olyan fogásokat ahol a köret és a hús együtt készül. Az ilyen egytálételek összetevői ízükkel egymást gazdagítják. A zöldségek felszívják a húsból felszabaduló zsírokat, húslevet, íz aromákat, miközben ők maguk fűszerezik a húst. A végeredmény teljesen más lesz, mintha külön-külön készülnének el.recept főétel melegétel egytálétel csőben sült hal zöldség besamel

Csőben sült zöldséges tőkehal

Tovább


Gyümölcsös túrótorta

A sokféle gyümölcsös túrótorta közül ez a recept lett nálunk a legnépszerűbb. A hagyományos piskótával szemben ennek tésztája lágy, kellemesen nedves, később sem szárad ki.. A túrótöltelék íze mennyei, és mivel a piskóta ebből nyeri ki a nedvességét, szinte önmagának állítja be a tökéletes állagot.

Bár botor módon azt írtam, a tésztája nem szárad ki, sajnos ezt még nem volt módunk tesztelni. Olyan még nem volt, hogy akár másnapra is maradt volna belőle. recept sütemény torta gyümölcs túró

Gyümölcsös túrótorta

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.