Egy családra időnként óhatatlanul rászikkad néhány zsömle, kifli, vagy kalács. Klasszikus kármentő recept egy finom felfújt, ami könnyen és gyorsan elkészíthető, ráadásul a siker is garantált a családban. Savanykás almával és dióval tökéletes.
Körtés-diós felfúj
Hozzávalók:
4 db zsemle, kifli, vagy 20 dkg kalács
4 db egész tojás
4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
0,5 liter tej
5 dkg vaj
4-5 alma
dió durvára törve
Eklkészítés:
A tojásokat felverjük a cukorral, tejjel felengedjük. A zsemlét vagy egyéb szikkadt péksüteményt felvágjuk centi vastag szeletekre . A körtét meghámozzuk, és centis szeletekre vágjuk.
A sütőtálat vajjal alaposan kikenjük. A szeleteket megforgatjuk a tojásos keverékben és a tál aljára terítjük. Rátesszük a körte szeleteket, és kevés vajdarabot és diót szórunk rá. Az egészet beborítjuk a keverékben megmártott zsemlével, és a maradék almát rásoroljuk. Ismét megszórjuk vajdarabkákkal és dióval.
Légkeveréses sütőben 180 fokon, 20-25 perc alatt elkészül
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.