Aki már próbált felfújtat csinálni, az tapasztalhatta, hogy szikkadt péksüteményből vagy kalácsból finomabb lesz, mint a frissből. Többek között ezért vált igazi kármentő fogássá, mert sosem fogy egyformán a péksütemény. Hol pillanatok alatt elfogy az összes, hol még másnap is ott ül a kosárban 3-4 darab. Az ilyen alkalmakra tökéletes vacsora egy felfújt, amelynek most egy fűszeres-kolbászos változatát mutatom meg.
Kolbászos kifli-felfújt
Hozzávalók:
15-20 dkg száraz kolbász
3 nagyobb kifli
1 dl tej
3 db tojás
1 evőkanál tejföl
5dkg reszelt sajt
bors
só
2 gerezd fokhagyma
kevés vaj
Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk. A tejet sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük benne az összetört fokhagymát. A tojásokat habosra keverjük a tejföllel, a kolbászt felkockázzuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk. A kifli karikák mindkét oldalát gyorsan megmártjuk a fűszeres tejben, majd egymás mellé fektetjük a tálban. Amikor lefektettünk egy réteget, öntözzük meg a tojással, és szórjuk meg kolbászkarikákkal. Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. locsoljuk rá a maradék fűszeres tejet. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.
160 fos sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.