Váratlanul kaptunk egy nagy adag fagyasztott, tisztított cukkinit. Mivel a fagyasztó éppen tele volt, ezért az azonnali felhasználás mellett döntöttünk. Ezt a levest rögtönöztük.
Sajtos cukkini krémleves
Hozzávalók:
60-70dkg cukkini
20cm póréhagyma (vagy egy csokor új hagyma)
2-3 gerezd fokhagyma
1 tejszínes tömlős sajt
2dl tejszín
húsleves (vagy húsleveskocka és víz)
bors
szerecsendió
Elkészítés:
Póréhagymát, vagy/és újhagymát karikára vágom, vajon megdinsztelem, majd 2-3 gerezd fokhagymát is rányomok. Ráteszem a kockára vágott cukkinit (fagyasztott is jó) kicsit párolom, majd felöntöm annyi húslevessel, amennyi ellepi. Felforrás után borssal és szerecsendióval ízesítem, és puhára főzöm. Akkor Belerakom a tejszínes tömlős sajtot. Botmixerrel összeturmixolom. Levesbetétnek sajtos kisgombócot főzök bele. A végén felforralom 2 dl tejszínnel. Apróra vágott póréhagymával és kenyér-chipsszel tálalom.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Túlélni a vulkánkitörést
Szem-Szájnak gasztroblog: Sajtos cukkini krémleves
Napi videó: Mit csinál a kutyád, amíg nem vagy otthon
Macskaőrség: Japán macska-kalap