Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zserbó-palacsinta

Egy kedvenc tészta, és egy kedvenc sütemény ízvilága: egy tökéletes párosítás.

 

Pénteken fiam kérésére palacsinta volt ebédre. Nálunk az a szokás, hogy  nem szoktuk megtölteni a palacsintákat, hanem a kész palacsintákat kitesszük egy tányérra, és köré rakjuk a töltelékeket: lekvárok, kakaópor, csoki-öntet, túró, mikor mi van. Ahogy végignéztem a kínálatot, egymás mellé került a baracklekvár és és a dió. Ez adta az ötletet, hogy Zserbó palacsintát Csináljak.

Elkészítése egyszerű. A palacsintát megkentem barack lekvárral, majd megszórtam vastagon cukrozott darált dióval. De ez nem sima dió volt, hanem előtte meg lett pörkölve. A palacsintát feltekertem, és meglocsoltam csoki-öntettel.

Nem merem elárulni hányat ettem...

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   AvatarLand - Pandora a Földön

Napi videó:   Szószék-szikla

Napi fotó:  A császár is öregszik

Macskaőrség:   Túl cuki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Fotószakács: Török pecsenye

Egyszer egy török élelmiszer boltban vásárolgattam, amikor rábukkantam az ő gyros fűszer-keverékükre. (Gondolom eredetileg döner kebab keverék lenne, de már alkalmazkodtak Magyarországhoz, itt minden gyros.) Megtetszett, hogy teljesen más az illata, mint a görög keveréké. Vettem néhány dekával, és ezt az egyszerű ételt találtam ki. 20 perc alatt elkészíthető, egyszerű, és olcsó.

Török pecsenye

Hozzávalók:

Tovább


Savanyú vetrece

A vetrecét már 16. századi források is említik, mint egyfajta gulyást, illetve pörköltféle ételt. Mára a vetrece a tokány egy fajtája, egy Erdélyből származó savanyú étel, amit marhahúsból füstölt szalonna felhasználásával és tejföllel készítenek. Ez azért is érdekes, mert Erdélyben több helyen is jártunk, de a vetrecét egyik helyen sem ismerik. Bográcsban elkészítve az igazi. Párom a csömöri főzőversenyen savanyú vetrecét főzött. Ő így csinálja:

Recept főétel tokány meleg vetrece savanyú dödölle

Savanyú vetrece

Tovább


Édes rizslepény

Nem palacsinta, nem is tejberizs, valami sokkal jobb.

Édes rizslepény

Hozzávalók:
8dl tej
20dkg rizs
csipet só

3 tojás
1 csomag főzős vanília puding
1 vaníliás cukor
3 ek. cukor

sütéshez olaj

Elkészítés:
A tejből,sóból és rizsből tejberizst főzünk, majd hagyjuk kihűlni beletessük a cukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport, és a tojásokat. Alaposan átkeverjük.

Serpenyőben olajat hevítünk,  ás a palacsintához hasonlóan megsütjük. Kivételesen javaslom a teflonos serpenyőt, mert a cukor miatt ragad.

Lekvárral, melegen tálalom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?  

Toochee blog:  24 karátos cigarettapapír

Napi videó:   Leszállás San Franciscoban

Napi fotó: Így kényelmesebb

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Csokis szilvás gombóc

Itt az ősz, és itt a szilva. Természetesen ilyenkor jön az elmaradhatatlan szilvás gombóc. Tényleg a világ egyik legjobb kajája, nem véletlenül énekelték meg.

De időnként az eredeti receptet fel szoktam turbózni úgy, ahogy a gyerekek szeretik. Nem sokban különbözik a hagyományos szilvás gombóctól, csak egy feljavított változat.

Nincs másra szükség, mint egy adag csokipasztillára:

Készítsük el a hagyományos szilvásgombócot, és a mag helyére tegyünk néhány pasztillát.

 

Az eredmény magáért beszél.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Meg lehet ezt jól is csinálni

Napi videó:   Bryce-kanyon

Napi fotó:  Sziklakert

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.