Volt kitől örökölnöm, hogy nem érem be egy étel alapváltozatával, egy kicsit bele kell nyúlni a receptbe. A székelykáposzta igazi klasszikus étel, de az édesanyámtól tanult recept alapján nálam így készül. Nem annyira savanyú, de sokkal gazdagabb. A gyerekek is szívesebben eszik.
Székelykáposzta
Hozzávalók:
1kg savanyú káposzta,
kis zsír vagy olaj,
70 dkg sertéshús kockára vágva,
50 dkg füstölt hús szeletelve,
2 fej, hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 paradicsom,
1 paprika,
babérlevél,
őrölt kömény,
só, bors,
pirospaprika, (pirosarany),
10 dkg árpagyöngy,
Tálaláshoz:
tejföl,
Erős Pista
Elkészítés:
Csinálunk egy pörkölt alapot, amikor a hús kifehéredik, akkor belerakjuk a kimosott, kinyomott, kissé összevágott savanyú káposztát, a babérlevelet, a füstölt húst, az árpagyöngyöt, és kevés vizet, ami ellepi. Készre főzzük, ha elfőné a vizet, pótoljuk, míg a hozzávalók meg nem puhulnak. Ennyi.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Mi esett a fejére?
Napi videó: Csaknem halálos zuhanás
Napi fotó: Még hogy nem lehet az utcán biztonságosan parkolni