Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kukorica-szemző

Ma is egy - szerintem - teljesen felesleges konyhai eszközt szeretnék bemutatni. Ez a kukorica-szemző. A megfőzött cső kukoricáról egyetlen mozdulattal le lehet vágni a kukorica szemeket, miközben össze is gyűjti. Mifelénk inkább le szoktuk rágcsálni a csövekről a szemeket. De ha valaki rendzszerese eszik kukoricát, és nem vásárol konzervet, az talán még használni is tudja.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Perui Coca farmerek

Napi videó:   Mókus támad a kígyóra

Napi fotó:  Ki akar itt pisilni?

Macskaőrség:   Kutyakiképzés macskának

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(via iif)

Tovább


Zöldparadicsom lekvár

A vakteszt most is bejött, mindenkinek ízlett, de csak kevesen jöttek rá, miből van a lekvár.

A hirtelen jött fagyos reggelek betettek a kertészkedésnek. Az ültetőládákban több kilogram zöld paradicsom maradt a növényeken. Egy kis fagycsípés a paradicsom bogyóknak nem ártott, de beérni már nem fognak. Ezért fel kell használni azokat. Kevés savanyúságot eszünk, ezért nem volt értelme elrakni savanyúságként. Ekkor jött a lekvár ötlete.

Zöldparadicsom lekvár

Tovább


Kármentés: Mi legyen a gyümölccsel?

Vétek lenne kidobni azért, mert kicsit hibás.

Nyáron és ősszel, amikor bőségesen van gyümölcs, gyakran előfordul,  hogy kevesebb gyümölcs fogy, mint amennyi  vettünk vagy szüreteltünk. Itt-ott barnul, esetleg penészedik, egy-két foltban  a rothadás is beindult: az embernek nincs igazán gusztusa megenni. Ilyenkor megy a kukába, bár nem szívesen dobjuk ki a drágán vett gyümölcsöket.

Én is így jártam a héten, a gyümölcskosárban már csak fél kilónyi  felpuhult szilva, két  kissé rothadásnak indul nektarin, és két foltos barack maradt. Ekkor jött az ötlet. A gyümölcsökből gondosan kivágtam, az ehetetlen részeket, kimagoztam, és feldaraboltam. Az egészet, beledobtam egy kisebb fazékba, és kis lángon feltettem a tűzhelyre. Amikor elvesztette a levét, és kissé besűrűsödött, egy kevés cukorral édesítettem.  

Nem lekvárt készítettem belőle, inkább szósznak nevezném. Lehet kenyérre kenni, kikanalazni, kimártogatni, tésztára tenni, ízlés szerint fűszerezni. Tetszés szerint felhasználható. Tartósításra nincs szükség, mivel kevés, és úgyis gyorsan elfogy.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS: a saját készítésű kekszet bele mártogatva bele azonnali függőséget okoz!

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Goteik Viadukt Mianmarban

Napi videó:   Ilyen lesz a Sagrada Familia

Napi fotó:  Adj egy ötöst!

Macskaőrség:   Ki nem szállna a meleg vízből

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A tökéletes nyárs

Itt az ősz véget ért a kerti partik igazi időszaka. De az ősz még tökéletesen alkalmas arra, hogy a tüzet körül ülve együnk valami finomat. Az este már hideg, de egy takaró, és pár finom falat tökéletessé teheti az estét.

Ha már körül üljük a tüzet, akkor a legjobb szórakozás a nyársalás. Bár a szalonnasütés egyre inkább kimegy a divatból, de a nyársakat ezért kár sutba dobni.

Sokféle nyárs kapható: rövid és hosszú, egyenes és csavart, hengeres és lapos, egyágú vagy kétágú. De melyik a jó?

Tovább


Megennék egy lovat

Hányan mondták vagy hallották mér életükben azt a mondatot "Olyan éhes vagyok, meg tudnék enni egy lovat". Stefán Pétur Sólveigarson, izlandi dizájner komolyan vette ezt a kijelentést és száraztészta adagolóját (amely eszköz szerintem önmagában is a világ leghülyébb találmánya) e szerint tervezte meg. Mérhetünk vele gyerek adagot, felnőtt adagot, és lóadagot is.

Aki mégis olthatatlan vágyat érez iránta, fehér vagy zöld műanyagból 14,90 dollárért, acélból 54,90 dollárért megrendelheti.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Félresikerült mentés

Napi videó:   Barátság

Napi fotó: Rossz ruhatervezés

(via reykjavikcornerstore)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.