Az alkohol igazi ünnepe, az igazán kemény emberek csemegéje. Hogy miért az erős embereké? Lélekben erőseké. Mert óriási erő kell ellenállni neki. Ez a
Rumos köcsög.
Az alkohol igazi ünnepe, az igazán kemény emberek csemegéje. Hogy miért az erős embereké? Lélekben erőseké. Mert óriási erő kell ellenállni neki. Ez a
Rumos köcsög.
Amikor ezt az étel elképzeltem, olyan fogást álmodtam meg, hogy az ízek tisztán megmaradjanak. Ezért a máj és a ragu külön készült. Olcsó, könnyen elkészíthető, tavaszias étel.
Pikáns máj ropogós zöldséggel
Tegyünk már egy kis rendet az elnevezések között! Mi a lekvár, melyik a dzsem, és hogy kerül ide az íz? Teljes a kavar a nevek körül: hogy mindegyik a lekvárt jelenti, vagy van más eltérés is? A vélemények szerteágazóak, mindenki hisz valamiben az állaga, sűrűsége, darabossága, vagy éppen édessége alapján próbálja megkülönböztetni. A kutatás végeredménye vegyes: gyakorlatilag mindenkinek igaza van!
Induljunk el a kályhától, kezdjük a legelején. A lekvár olyan sűrű pép, amely a gyümölcs cukorral vagy cukor nélkül történő főzése által jön létre. Főleg szilvából és sárgabarackból készítik a hagyományos házilekvárt, amely tipikusan kelet-közép-európai étel.
Ez az egyik kedvenc zöldköretem sült húsokhoz, de volt már olyan is, hogy pusztán csak ezt ettem vacsorára. Igazán pikáns, a zöldbabnak egészen különleges ízt kölcsönöz. Még megrögzött húsevő barátom is rajongójává vált.
Végre itt az eperszezon, a tavasz egyik legjobban várt időszaka. Az egyik legfinomabb gyümölcs, édes, lédús, zamatos, gondolatára is összefut a nyál a szánkban. De amit a boltban, vagy a piacon megveszel, az nem eper.