Egy klasszikus tokány kicsit franciás ízvilágú újragondolása.
Télvégi tejszínes tokány
Egy klasszikus tokány kicsit franciás ízvilágú újragondolása.
Télvégi tejszínes tokány
A lebbencshez hasonlóan tésztára alapozott egytálétel sűrűségű leves.
Tarhonya leves vastagon
Egy különleges sült, ami illik egy karácsonyi ünnepi asztalra, de jól mutat a szilveszteri hidegtálon is. Egyszerűen elkészíthető, de a pácolás igényel egy kis előkészületet.
Irdalt vaddisznógerinc
Nem nagy titok, hogy a különböző országokban forgalmazott élelmiszerek kissé eltérő összetevőket tartalmaznak. De hajlamosak elfelejteni ezt a tényt a mindennapi életünkben, és ez általában csak akkor válik nyilvánvalóvá, ha külföldre utazunk.
Vani Hari, a Food Babe néven posztoló amerikai írót és élelmiszeripari kritikust sokkolta, amikor összehasonlította ugyanazokat a termékeket az Egyesült Államokban és az Egyesült királyságban. Bár az összetevők listája angolul van, de ezek java már számunkra is érthető. Az igazi döbbenet az összetevők mennyiségének különbsége.
Hétvégén szüreti főzőverseny volt szűkebb hazámban. Bográcsos ételekkel lehetett indulni. Én erre az alkalomra kitaláltam egy receptet. Az ízek és az alapanyag a közép-amerikai konyhát idézik, ezért a kecsua-tál nevet adtam neki. Egyszerre van benne édes, csípős és savanyú, puhább és ropogósabb falat.
Az ötlet arany oklevelet ért. A recept egy kisebb bográcsra való mennyiség.
Kecsua-tál