Egy Copyart nevű művész különleges utazásra visz egy ehető világba. A képekhez nem ételt és apró figurákat használt, hanem MI-t.
Egy Copyart nevű művész különleges utazásra visz egy ehető világba. A képekhez nem ételt és apró figurákat használt, hanem MI-t.
Egy ultrakönnyű köret, amely maga az egyszerűség tökéletessége. Villámgyorsan elkészül, mert nem pároljuk, csak pirítjuk.
Pirított hagymás gombafejek
Lehet még újat mondani egy töltött káposztáról? Igen. Nekem mondtak újat. Én azért nem szerettem a töltött káposztát, mert savanyú káposztából készül. Sokan így vannak vele. De ezt a receptet egy lánytól kaptam, aki valahonnan Nyíregyháza közeléből jött. Ő mesélte, náluk így csinálják a töltött káposztát. Ezért kapta a nyírségi nevet. Érdekessége, hogy édes káposztából készül, pradicsomos lében és sok füstölt hússal. Jó magyar szokás szerint ez egy igazi húsétel, mert a káposzta gyakorlatilag csak csomagolásra szolgál.
Nyírségi töltött káposzta
Egy különleges köret, akár ünnepre. Egyszerre édes és fűszeres, sült húsok ideális kísérője. Ízlés szerint lehet krumplipüré-szerűen sűrű, hogy a tányérra rakjuk, vagy szinte mártásként sűrűn folyós, hogy meglocsoljuk vele a húst.
Kakukkfüves-almás sütőtökpüré