Vásári forgatagban jártunk, szeretem a klasszikus lacikonyhát, a mozgó kifőzdéket, a finom húst kínáló sütödéket. Egyiknél egy fűszeres, igazi magyaros fogásra bukkantam, semmi extra nincs benne, csak egyszerűen tökéletesen van összeállítva. Nem volt nehéz összeállítani a receptet.

recept főétel húsétel csirke kolbász  paprika

Vásári csirke

 

Hozzávalók:
80 dkg filézett csirkemell
1 szál füstölt kolbász
2 nagy fej vöröshagyma
1 sárga kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
1 nagy paradicsom
1 kisebb fej fokhagyma

bors
zsiradék

Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk, a paprikákat felcsíkozzuk, a hagymát és a paprikát felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk.

Zsiradékon megpirítjuk a felkarikázott kolbászt, majd rárakjuk a csirkét, sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát, kifehéredésig állandóan forgassuk.  Hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, óvatosan átforgatjuk, fedő alatt 10 percig pároljuk. A paprikát is hozzáadjuk, óvatosan átkeverjük, további 10 percig pároljuk, majd a paradicsomot is beletesszük. Felforraljuk és már kész is. Ha sok a leve, kicsit elfőzzük.

recept főétel húsétel csirke kolbász  paprika

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint hetvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.