Lehetne egyszerű köret is, de néhány apró trükkel nagyon finom önálló fogás lehet belőle. És egy nyári estén, a teraszon, egy sör mellett... recept főétel burgonya krumpli szalonna zöldhagyma tejföl

Tepsiben sült burgonya

 

Hozzávalók:
4 darab nagyméretű újburgonya
20 dkg füstölt húsos szalonna
1 csomag zöldhagyma
4dl tejföl
2-3 dkg fokhagyma
durva szemű só
négyszínű bors

Elkészítés:
A burgonyákat alaposan mossuk meg, sikáljunk le róla minden szennyeződést. Szárítsuk le és hosszában vágjuk félbe.  Vágott lapjával felfelé tegyük tepsibe és 180 fokon süssük puhára.

Közben a szalonnát vágjuk kis kockákra és süssük ropogósra.  A zöldhagymát karikázzuk fel. A fokhagymát törjük össze, és keverjük el a tejfölben.

Amikor elkészül a krumpli, vegyük ki a tepsit. A krumpli vágott felületén vékony, barna, sült réteg van. Ezt vagdossuk be késsel, és villával kicsit törjük össze a belsejét. Locsoljuk meg a kisült zsírral, szórjuk meg borssal, majd tegyük vissza a sütőbe pár percre.

Vegyük ki a sütőből, tegyünk rá bőségesen a fokhagymás tejfölből, szórjuk meg a hagymával és a sült szalonnával. Tálaljuk azonnal, forrón.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.