Mi magyarok kifejezetten édesszájúak vagyunk, és sokan meglehetősen konzervatívak a konyhában. Ha valami édes, annak édesnek kell lennie, egy sós változattól megborzongunk. Ez elmúlt években lassan, de tért hódított a sós, hússal és zöldségekkel töltött palacsinta. De ha gofriról van szó, még mindig leragadunk a csokis – leváros-tejszínhabos – nutellás verziónál. Pedig a gofri tésztájából is elhagyható a cukor, és egy isteni köretté, szendvicsalappá válik. Például elkészíthetjük úgy is, mint másik kedvenc strandfogásunkat, a lángost is.  Kevésbé olajos, és sokkal gyorsabban elkészíthető.

Tejfölös-sajtos gofriRecept főétel melegétel tészta gofri sajt tejföl

 

Hozzávalók:

A tésztához:
12,5 dkg margarin
25 dkg liszt
1kávéskanál sütőpor
3 tojás
2,5 dl tej
csipet só

tejföl
félkemény sajt
kolozsvári szalonna

Elkészítés:

A margarint habosra verjük a tojással, hozzáadjuk a sót, a sütőport és kanalanként a lisztet. Lassan hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre kikeverjük. 1-2 órára félretesszük állni.

A sajtot lereszeljük, a szalonnát felkockázzuk, ha úgy tartja kedvünk meg is süthetjük.

A tésztából szokott módon gofrit sütünk. Vastagon megkenjük tejföllel, vastagon megszórjuk reszelt sajttal, meghintjük szalonnával.

Recept főétel melegétel tészta gofri sajt tejföl

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Világlátott elefánt
Macskaőrség:   Mancsok közül
Napi videó:   A kígyó nem bír mászni
Napi fotó:  Rakéta lámpa

 

Recept főétel melegétel tészta gofri sajt tejföl