Ha gofriról van szó, még mindig leragadunk a csokis – leváros-tejszínhabos – nutellás verziónál. Pedig a gofri tésztájából is elhagyható a cukor, és így valami mássá válik. Múltkor megmutattam, milyen , ha úgy készítjük el, mint kedvenc lángosunkat. Most süssünk bele bacont, és isteni rágcsálnivaló lesz belőle a sör mellé. A hatást még fokozhatjuk, ha a fokhagymás tejfölt kínálunk mellé.főétel sütemény sós gofri bacon

Sörkorcsolya helyett – Baconos gofri

 

Hozzávalók:
12,5 dkg margarin
25 dkg liszt
1kávéskanál sütőpor
3 tojás
2,5 dl tej
csipet só

Szeletelt vagy nagyon apróra kockázott bacon

Elkészítés:
A margarint habosra verjük a tojással, hozzáadjuk a sót, a sütőport és kanalanként a lisztet. Lassan hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre kikeverjük. 1-2 órára félretesszük állni.

A bacont vágjuk olyan széles csíkokra, mint amekkora a sütő.

A tésztából a szokott módon gofrit sütünk. A különbség mindössze annyi, hogy a tésztára ráfektetjük a bacon szeleteket,  vagy megszórjuk a a bacon kockákkal. főétel sütemény sós gofri bacon

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: XX. század címlapokban elmesélve 
Macskaőrség: Ajajaj 
Napi videó:  
Nanu énekel
Napi fotó:  Alkalmazott művészet

főétel sütemény sós gofri bacon