Minden háztartásban előfordul évente néhányszor, hogy ránk szárad a kenyér. Kidobni pazarlás, nem is illik, viszont érthető módon szikkadt kenyeret sincs kedvünk enni. Ilyenkor utolsó mentsvár egy nagy adag bundás kenyér vacsorára, de ez is unalmas egy idő után. Próbálkozzunk inkább rakott kenyérrel meglepően finom dolgokat lehet belőle kihozni. Ez a sonkás-sajtos változat is eltűnt az asztalról pillanatok alatt, a kenyérből kibuggyanó olvadt sajtnak lehetetlen ellenállni. Pontos mennyiségek nincsenek, mindenki a saját ízlése szerint állítsa össze.
Sonkás-sajtos rakott kenyér
Hozzávalók:
szikkadt kenyér
tojás
tejföl
só
vaj
sonka
reszelt sajt
Elkészítés:
A kenyér megkeményedett héját levágjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, és a kenyérszeleteket szorosan egymás mellé fektetjük. A köztük lévő kisebb nagyobb lyukakat is tömjük be kenyérdarabkákkal.
A tojást keverjük habosra a tejföllel, éslocsoljuk meg vele a kenyeret. Borítsuk be sonkával, hintsük meg reszelt sajttal. Jöhet az újabb kenyérréteg, locsolás, sonka és sajt. Ha elfogyott a kenyér a maradék tejfölöst tojást locsoljuk a tetejére, és hintsük meg reszelt sajttal.
108 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük, és azonnal tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: A repülő palota
Macskaőrség: A szarvasmarhák tomporára festett szemekkel védekeznek az oroszlánok ellen
Napi videó: Dartsozó papagáj
Napi fotó: Csak egy pohárral iszom