Fűszeres csirkefalatok, baconba tekert kelbimbó, nyakon öntve sajtmártással, Kell ennél több?

recept melegétel főétel húsétel csirke mell bacon kelbimbo sajtszósz

Rakott csirkefalatok

 

Hozzávalók:
50 dkg filézett csirkemell
50 dkg kelbimbó
30 dkg szeletelt bacon
20 dkg füstölt sajt

40 dkg tejföl
5dkg vaj
tej
1 evőkanál liszt

bors
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük.
A kelbimbót megtisztítjuk. A kelbimbó kb felét szemenként egy szelet baconba tekerünk. Tepsibe egy sorba rakjuk, majd mellé rakunk egy sor csupasz kelbimbót, újabb sor szalonnába tekert kelbimbó következik, majd így tovább. A tetején egyenletesen elterítjük a húst.
180 fokos sütőben letakarva 30 perig sütjük. A tepsiról levesszük a fedést, és kb. 10-15 percet rásütünk, hogy a hús szép színt kapjon.

A vajon megpirítjuk a lisztet, beletörjük a fokhagymát. Folyamatosan hozzáadjuk a tejfölt, és csomómentesre elkeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy ne túl híg mártást kapjunk. Belereszeljük a sajtot, és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk.
Ezután ráöntjük a sajtártást, egyenletesen elterítjük, majd visszarakjuk a sütőbe. Amikor szép kérget kap a mártás. az étel elkészült. Rizzsel tálaljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept melegétel főétel húsétel csirke mell bacon kelbimbo sajtszósz