A héten az egyik nagyáruházba betévedve a halas pult jegén hatalmas, gyönyörű lazacfilé darabokat láttam.  Nem azt a szép vastag, rózsaszínű tenyésztett lazacot, hanem a kissé vékonyabb, sötétebb színű vadlazacot.  Természetesen rögtön el lehet kezdeni ezredszer a vadlazac vs. tenyésztett lazac vitát, vagy hogy jó hal-e a lazac, vagy csak a norvég halipar marketingjének sikere. De a vitát azokra hagyom, akik ebben élik ki magukat. Én inkább sütök belőle egy finomságot.

Provance-i vadlazac szalonnás burgonyaágyon

 

Hozzávalók:
Fél lazacfilé
0,5 kg kifliburgonya
15 dkg húsos szalonna
2 db sűrített paradicsom
Provance-i fűszerkeverék
1 kápia paprika
olaj

olaj
kevés zsiradék

Elkészítés:
A cseréptálat kikenem zsiradékkal . A burgonyát meghámozom, és lefektetem a tál aljára. A szalonnát nagyobb darabokra vágom, és a burgonyára szórom. A paprikát vékony karikákra vágom, és szintén rászórom. Az egészet megsózom.

Kevés olajjal elkeverem a sűrített paradicsomot, hogy egy sűrű krémet kapjak. Beledolgozom a fűszerkeveréket.  A halat bőrével lefelé fordítom, és a húsos oldalát bekenem a krémmel. Ráfektetem a burgonyára.

Lefóliázom és fólia alatt 180 fokon 50-60 percet párolom.  Ezután kiveszem a tálat, és két lapáttal megfordítom a halat, hogy bőre felülre kerüljön. Visszateszem, és fólia nélkül további 15-20 percig sütöm.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Úszó magánsziget

Macskaőrség:  Macska és a privát szféra

Napi videó:   Nehogy megfázzon

Napi fotó:  Kincses sziget

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...