Egy ünnepi fogásnak való igazi ízbomba.
Pikáns libapecsenye
Hozzávalók:
6 db libacomb és csontozott libamell
2-3 fej hagyma
1 kápia paprika
2 paradicsom
2 alma
2,5 dl fehérbor
majoránna
kakukkfű
só
bors
kevés zsiradék
Elkészítés:
Az almát és a hagymát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. A paradicsomot és parikát megmossuk és feldaraboljuk.
A húst megtisztítjuk, bőrét beirdaljuk, alaposan befűszerezzük, a fűszereket beledörzsöljük.
Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, a húsokat bőrös oldalával belefektetjük.
A feldarabolt zöldségeket és az almát egyenletese rászórjuk.
A maradék fűszert rászórjuk, majd a bor rálocsoljuk.
Lefedjük, és 200 fokon légkeveréses sütőben 2,5 órát sütjük. Majd levesszük a fedést, és merjük le róla a felesleges zsírt és levet, csak egy keveset hagyjunk alatta. Majd további 15-15 percig süssük a hús mindkét oldalát.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Veszélyes divat
Macskaőrség: Macskalandok keletről
Napi videó: 50 év 50 trükk
Napi fotó: Repül a, repül a...