A muffin-formát nem csak sütemények sütésére lehet használni, hanem apró edényként használva, különböző ételeket formára süthetünk benne. Erre tökéletesen alkalmas a muffin-tálca és a szilikonforma is. Erre jó példa ez a recept, A kis húskockák üldögélnek a sajton töltelékben, a szalonna és sajt pedig héjként védelmezi. Melegen és hidegen is kitűnő.

​Muffin formában sült csirke

 

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell-filé

szeletelt bacon

1 csapott kk. só

fél csapott kk. fekete bors

3-4 gerezd fokhagyma)

2 púpos evőkanál fagyasztott medvehagyma, (vagy ugyanennyi friss)

1 tömlő krémsajt

2 tojás

2 púpos ek. liszt

25 dkg félkemény  sajt

1 kk. vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:

Két tojást felvertem egy kis sóval, őrölt borssal, egy maroknyi apróra vágott medvehagymával, 3-4 gerezd összenyomott fokhagymával. Hozzákevertem egy tömlőnyi tejszínes krémsajtot, 2 ek. lisztet és reszelt sajtot. A massza lágy nokedli-tészta állagú lett, amihez hozzákevertem az apróra kockázott csirkemellet.

A muffin-sütő formákat kivajaztam, kibéleltem bacon szalonnával, majd belekanalaztam a húsos masszát. Befedtem szalonnával, és a tetejét megszórtam reszelt sajttal.

180 fokon 40 percig sütöttem.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Sose higgy a szemednek!

Macskaőrség:  Kacsa-pótmama

Napi videó:   Elektromágneses katapult

Napi fotó:  Minden halál a Trónok harcában

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...