Egy végletekig leegyszerűsített lepény, amely csupán egyetlen dologra koncentrál a finom marhahúsra. Minimál fűszerezés, kis paradicsomszósz, és reszelt sajt, ennél több nem is kell.
Marhahúsos lepény
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
2dl tej
1,5 dkg élesztő
1,5 mokkáskanál só
50 dkg darált marhahús
kevés zsiradék
pizzaszósz
só
bors
15-20 dkg félkemény sajt
Elkészítés:
Kevés zsiradékra dobjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, kifehéredésig sütjük, majd lefedve készre pároljuk, majd zsírjára pirítjuk.
Kevés tejben pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
A lisztből élesztőből, tejből és sóból tésztát gyúrunk. Tepsi méretűre nyújtjuk. Megkenjük pizza szósszal, elterítjük rajta a marhahúst, és ráreszeljük a sajtot.
200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.