Gyorsan elkészíthető étel azokra a napokra kitalálva, amikor nincs sok időnk főzőcskézni , de valami finomat ennénk.  Félig párolt félig sült finomság, a szalonnából és kolbászból kifolyó fűszeres zsírt a krumpli ízesíti.recept melegétel főétel sült krumpli burgonya kolbász szalonna

Krumpli ágyon sült kolbász

 

Hozzávalók:
80 dkg krumpli
3 szál disznótoros sütnivaló kolbász
15-50 dkg kolozsvári szalonna
2 evőkanál zsír

bors

Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk, és kisebb kockákra vágjuk. A kolbászt 2-3 centiméteres darabokra vágjuk, a szalonnát felaprítjuk.

Kikenünk egy tepsit a zsírral, beleterítjük a krumplit, sózzuk, borsozzuk. Egyenletesen rászórjuk a szalonnát, majd a tetején elhelyezzük a kolbászdarabokat.

Lefedjük, és 180 fokos légkeveréssel sütőben 20-25 percig pároljuk. Levesszük a fedést, átváltunk alsó-felső sütésre, a hőfokot visszavesszük 160 fokra.  Időnként a levével locsolgatva a tetejét addig sütjük, amíg elpárolog alóla az összes víz, a krumpli és a kolbász kicsit megsül, és színt kap.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Ez nagyon kemény lehetett
Macskaőrség:   Mit mond a kutya és a macska?
Napi videó:   Milyen a lisztkukacok étvágya?