A megszokott olasz íz egy kis szláv beütéssel. A snidling és a juhtúró varázslatos aromát képez. Ez lehetne a sajtos gnocci és a juhtúrós sztrapacska szerelemgyereke.
Juhtúrós gnocci tálka
Hozzávalók:
1kg gnocci
5-10 dkg füstölt szalonna
20 dkg császárhús
12 dkg juhtúró
2 dkg vaj
1 ek. liszt
2 dl tej
2 ek. tejföl
20 dkg reszelt aromás félkemény sajt
1 nagy gerezd fokhagyma
3 ek. apróra vágott snidling
Elkészítés:
A császárhúst és a szalonnát felkockázom, és zsírjára sütöm.
A vajból, lisztből és tejből besamel-mártást főzök. Hozzáadom a tejfölt, az összetört fokhagymát, a juhtúrót, a reszelt sajt nagy részét. Kevergetés mellett összeolvasztom, és sajtmártást készítek belőle.
A gnoccit kifőzöm, beleforgatom a szalonnás zsírba. Hozzáadom a sajtmártást, és összeforgatom. Kis tálkára púpozom, megszórom a reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben barnára sütöm.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.