A gnoccit sokan az olaszos receptekkel tudják csak elképzelni, pedig tökéletesen alkalmas fúziós receptek alkotására. Most a juhtúrótól egy kis szlávos beütés kapott, egy kikacsintás a tót konyha felé. A recept egyszerű, és ha konyhakész gnoccit használunk, villámgyorsan el is készül.
Juhtúrós gnocci
Hozzávalók:
50 dkg gnocci
20 dkg juhtúró
tejföl
reszelt sajt
Elkészítés:
A juhtúrót annyi tejföllel elkeverjük, hogy krémesen kenhető állagot kapjunk. A gnoccit a szokásos módon sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, elkeverjük a tejfölös túróval, tűzálló tálba tesszük, megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben szép barnára sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonkilencezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Hallottál már a fürdőgépekről?
Macskaőrség: A macskák és a babák a legjobb barátok
Napi videó: Hipnotikus jégzajlás
Napi fotó: Távolságot, mint üveggolyót megkapod