Zemplén vidéki recept, amelyhez nekem egy Eger környéki vendéglőben volt szerencsém.  Igazi ízbomba, vadhúsból a legfinomabb, de ha nincs, marhából is kiváló. Szerencsére a szakács örömmel megosztotta a receptet.

Hutai finomfalatokrecept főétel melegétel húsétel tájétel vad tokány

 

Hozzávalók:
60 dkg őz vagy szarvascomb
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg gomba
10 dkg sonka
10 dkg csemegeuborka
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál liszt
4 d l tejföl

bors
1 evőkanál pirospaprika
csontalaplé

Elkészítés:
A húst felszeletelem kiklopfolom és besózom. A füstölt szalonnát kockára vágom, kiolvasztom.  A tepertőt és a zsír egy részét félreteszem. A zsíron lesütöm a hússzeleteket, a csontalaplével felöntve puhára párolom. A hagymát apróra vágom, és a zsír másik részén üvegesre fonnyasztom. Ezután adom hozzá a szeletelt gombát.  Amikor a gomba leve elfőtt, hozzáadom a felaprított sonkát és a csíkokra vágott csemegeuborkát. Sóval, borssal fűszerezem, majd pár percig pirítom. Megszórom a csemegepaprikával, liszttel besűrítem. Felengedjük csontalaplével és a hús párolólevével. Hozzáadjuk a tejfölt, és jól felforraljuk. Citromlével pikánsabbá tehetjük. Állaga tejföl sűrűségű legyen.
Köretnek burgonyakrokettet ajánlok.recept főétel melegétel húsétel tájétel vad tokány  Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel ötvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Árnyék nélkül
Macskaőrség:   Türelmes macska
Napi videó:  Ezek tudtak építeni
Napi fotó:  Egyszerűen tökéletes

recept főétel melegétel húsétel tájétel vad tokány