Egy egyszerűségében is fantasztikus csirke, amelynek különleges ízét az a kevés hozzáadott mustár adja. Elkészítése gyors, könnyű és olcsó.

 

Gombás-mustáros csirkecomb
Hozzávalók:
80 dkg csirke-felsőcomb filé
20 dkg gomba
1 közepes fej vöröshagyma
2,5 dl tejföl
2 evőkanál mustár
só, bors
kevés zsiradék

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk és felkockázzuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk.

Kevés zsiradékon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, és kifehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gombát, majd fedő alatt csaknem készre pároljuk.

A tejfölben elkeverjük a mustárt, és ezt a mártást beleforgatjuk a húsba. Keverjük el és forraljuk fel. A szaft ne legyen se túl híg, se túl sűrű, ezt szükség szerint a víz elfőzésével vagy kevés víz hozzáadásával állítsuk be.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel hetvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)