Szeretek esténként mindenféle lepényeket sütni. Tény, nem egy könnyű és nem is túl egészséges vacsora. De olyan jó este megfáradtan körbeülni egy asztalt barátokkal vagy a családdal, és középen gőzölög egy hatalmas, ínycsiklandozó lepény. Darabokra vágjuk, vagy egyszerűen csak falatkákat tépünk belőle, és élvezzük az estét, a társaságot, és a finom ízeket.

recept főétel melegétel tészta lepény kenyér

Gazdag lepény

 

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
2 dl víz
1,5 mokkáskanál só
2 fej lilahagyma
1 csomag zöldhagyma
15 dkg császárhús
15-20 dkg barna csiperke
15-20 dkg reszelt sajt
tejföl
kevés cukor

Elkészítés:
A vízben kevés cukorral megfuttatom az élesztőt. A lisztben elkeverem a sót, hozzáadom az élesztőt és robotgéppel vagy kézzel kenyértésztát gyúrok belőle. Lisztes deszkán kinyújtom.  Kilisztezett tepsibe vagy sütőlapra teszem.

Megkenem vastagon tejföllel, rászórom a felszeletelt gombát, a karikára vágott lilahagymát, a felkarikázott zöldhagymát. Rászórom a felcsíkozott szalonnát, majd az egészet meghintem reszelt sajtal.

180 fokos sütőben, légkeveréssel készre sütöm.

recept főétel melegétel tészta lepény kenyér

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel ötvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Köd és sötétség 
Napi videó: A vízszállítás forradalma
Macskaőrség:   Vizelettel irányított egerek
Napi fotó:  Szájkosár

recept főétel melegétel tészta lepény kenyér