A nyár legszenzációsabb fogása a lecsó, sokféleképpen készíthető, és sokféle étel készül lecsósan. De ami a lecsós fogások előnye, az egyúttal a hátránya is: a lecsó erősen befolyásolja az étel izét, elnyomja az egyéb aromákat. Ha szeretnénk élvezni a két különböző íz kombinációját, akkor bizony külön kell elkészíteni. Ez is egy ilyen recept, egyaránt érvényesülnek a lecsóban a nyár friss zamatai, és a máj pazar fűszeres íze.recept főétel melegétel húsétel máj pulyka lecsó

Fűszeres pulykamáj lecsó ágyon

 

Hozzávalók:
70 dkg pulykamáj

bors
majoránna
4-5 gerezd fokhagyma
kevés zsiradék
2 fej hagyma
2 nagy paradicsom
70 dkg lecsópaprika

Elkészítés:
A májat megtisztítom, részeire vágom. Minden oldalát megborsozom, és megszórom majorannával. Kevés zsiradékra rakom, meghintem összetört fokhagymával, és fedő alatt puhára párolom. Tálalás előtt sózom.

A többi hozzávalóból lecsót készítek. A tányéron elterítem a párolt rizst. Ráhalmozom a lecsót, hogy a rizs felszívja a szaftot. Végül a tetejére fektetem a májdarabokat, és megcsorgatom a szaftjával.recept főétel melegétel húsétel máj pulyka lecsó

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Csak egy apró fekete folt
Macskaőrség:   Leopárd és a terepjáró
Napi videó:   Lecsúszás a jéghegyről
Napi fotó: Perspektíva

recept főétel melegétel húsétel máj pulyka lecsó