Az egyik legszenzációsabb fogás a lecsó, sokféleképpen készíthető, és sokféle étel készül lecsósan. De ami a lecsós fogások előnye, az egyúttal a hátránya is: a lecsó erősen befolyásolja az étel izét, elnyomja az egyéb aromákat. Ha szeretnénk élvezni a két különböző íz kombinációját, akkor bizony külön kell elkészíteni. Ez is egy ilyen recept, egyaránt érvényesülnek a lecsóban a zöldség friss zamatai, és a máj pazar fűszeres íze.
Fűszeres pulykamáj lecsó ágyon
Hozzávalók:
70 dkg pulykamáj
só
bors
majoránna
4-5 gerezd fokhagyma
kevés zsiradék
2 fej hagyma
2 nagy paradicsom
70 dkg lecsópaprika
Elkészítés:
A májat megtisztítom, részeire vágom. Minden oldalát megborsozom, és megszórom majorannával. Kevés zsiradékra rakom, meghintem összetört fokhagymával, és fedő alatt puhára párolom. Tálalás előtt sózom.
A többi hozzávalóból lecsót készítek. A tányéron elterítem a párolt rizst. Ráhalmozom a lecsót, hogy a rizs felszívja a szaftot. Végül a tetejére fektetem a májdarabokat, és megcsorgatom a szaftjával.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.