Régi sváb recept, a neve is ilyen egyszerű, de nagyon beleillik a magyar ízvilágba. Sőt, igazán semmi svábos nincs benne. Ezt a receptet nemrégiben kaptam, most készítettem el először.  Egészen hétköznapi alapanyagokból, egyszerű főzési fogásokkal készül, de a bőven adagolt fűszerezés, a pirítás és főzés után olyan vastag, lágyan tapadós, és elképesztően finom szaftja lesz, hogy ettől fenomenális a recept.recept főétel melegétel húsétel sertéstarja magyaros sváb

Fokhagymás szaftos hús

 

Hozzávalók:
1 kg sertéstarja
1 nagy fej fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
2 evőkanál zsír
liszt

Elkészítés:
Megtisztítjuk a húst, centi vastag szeletekre vágjuk, a szeleteket kiklopfoljuk, besózzuk. Forgassuk meg lisztben, és a zsíron hirtelen süssük szép pirosra.
A fokhagymát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, ne szeletekre vágjuk, és ne is nyomjuk át. A tál aljára szórjunk a fokhagymából, szórjuk meg pirospaprikával. Erre tegyük a kisült hússzeletet. Tetejét is meghintjük fokhagymával és paprikával. Erre jön a következő. Így kerüljön egymás után minden kisülő hússzelet.

A maradék zsírban megpirítjuk a maradék fokhagymát, megsózzuk. Egy evőkanál lisztett átpirítumnk benne, 2 deciliter vizet hozzáöntök, felforralom, majd visszahelyezem a hússzeleteket. lefedem, és puhára párolom.recept főétel melegétel húsétel sertéstarja magyaros sváb

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint harmincháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Uluru vízesései
Macskaőrség:   Mona Lisa macskakaparó
Napi videó:   Majom valahol Oroszországban
Napi fotó:  Újabb díjnyertes zöldség

 

recept főétel melegétel húsétel sertéstarja magyaros sváb