Megkedveltem a spanyol Chorizot, ez a kellemes füstölt szárazkolbászt. Nagyon hasonlít a magyar füstölt kolbászhoz, de arányaiban és fűszerezésében némileg eltér attól. Néhány éve lehet nálunk is kapni, de a boltokban (ahogy a magyar kolbászok esetében is) csak nagyüzemi készítmények érhetőek el. A különbség pont ugyanakkora, mint a magyar háztáji kolbászok, és a boltban kaphatóak között. Spanyol nyaralás közben érdemes megkeresni a kis árusokat, apró hentesüzleteket, megkóstolni, majd bespájzolni az igazi Chorizoból.recept melegétel főétel húsétel csirke chorizo kolbász gomba

Chorizo kolbászos csirke

 

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
15 dkg Chorizo kolbász
15 dkg csiperkegomba
1 nagy fej lilahagyma

bors
kevés zsiradék

Elkészítés:
A csirke mellett megtisztítjuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát nagy darabokra vágjuk, a gombát és a kolbászt felszeleteljük.

A serpenyőbe kevés zsiradékot teszünk, rádobjuk a húst és a kolbászt, addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik, majd félig megpirul. és a kolbászból kisülő zsírtól szép színt kap. Akkor hozzáadjuk a hagymát és a gombát, és készre pirítjuk.

recept melegétel főétel húsétel csirke chorizo kolbász gomba

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  15 ikonikus filmes gazember
Macskaőrség:  Csak nyugi - a cicus segít  
Napi videó:  
A legőrültebb légy  
Napi fotó:
Kicsit felhúzta magát

recept melegétel főétel húsétel csirke chorizo kolbász gomba