Egy német nevű, de csöppet sem németes fogás. Igazi ízorgia, német sonka és német sajt, némi csirkehússal vegyítve.
Brandenburgi csirkecomb
Hozzávalók:
1,5 kg csirke felsőcomb
25 dkg szeletelt brandenburgi sonka
20 dkg Tilsiter sajt
só
bors
Elkészítés:
A felsőcombokról lehúzzuk a bőrét, felkockázzuk, és kisütjük, a zsírját leszűrjük. A filéket mindkét oldalon sózzuk, borsozzuk, a csont helyére beteszünk egy sajtdarabot, összecsukjuk, és belecsomagoljuk egy szelet sonkába.
A csirkebőrből kiolvasztott zsírt öntsük egy tepsibe vagy tűzálló tálba. A becsmagolt csirkecombokat egymás mellé tegyük be. Fedjük le, és 180 fokon 40-50 percig süssük. Vegyük le a fedést, és pirítsunk rá 10 percig.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Babák újrafestve
Macskaőrség: Gazdi, ébresztő!
Napi videó: Egy epikus süllyedés