Ha gofriról van szó, még mindig leragadunk a csokis – leváros-tejszínhabos – nutellás verziónál. Pedig a gofri tésztájából is elhagyható a cukor, és így valami mássá válik. Múltkor megmutattam, milyen , ha úgy készítjük el, mint kedvenc lángosunkat. Most süssünk bele bacont, és isteni rágcsálnivaló lesz belőle a sör mellé. A hatást még fokozhatjuk, ha a fokhagymás tejfölt kínálunk mellé.
Sörkorcsolya helyett – Baconos gofri
Hozzávalók:
12,5 dkg margarin
25 dkg liszt
1kávéskanál sütőpor
3 tojás
2,5 dl tej
csipet só
Szeletelt vagy nagyon apróra kockázott bacon
Elkészítés:
A margarint habosra verjük a tojással, hozzáadjuk a sót, a sütőport és kanalanként a lisztet. Lassan hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre kikeverjük. 1-2 órára félretesszük állni.
A bacont vágjuk olyan széles csíkokra, mint amekkora a sütő.
A tésztából a szokott módon gofrit sütünk. A különbség mindössze annyi, hogy a tésztára ráfektetjük a bacon szeleteket, vagy megszórjuk a a bacon kockákkal.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: XX. század címlapokban elmesélve
Macskaőrség: Ajajaj
Napi videó: Nanu énekel
Napi fotó: Alkalmazott művészet