A torontói Emmet Ray bárban van néhány egészen különleges poháralátét.
Viktoriánus cukorkakészítő gép
Ez a több mint száz éves iparművészeti szépség annyit tud, mint egy mai gép, csak kézzel kell tekerni. Tulajdonosai a gépet felújították, és újra elvégzi a feladatát.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
(via)
Sonkás-lilahagymás lepény
Vastagon megkenve fokhagymás tejföllel, kétféle sajttal, hogy tökéletes legyen.
Imádom a kenyerek és péksütemények minden fajtáját, de szívemhez talán a legközelebb a kenyérlepények állnak. Legyen, csak önmagában, vagy készüljön belőle, pomposka vagy pizza, mindegy, egyik jobb, mint a másik. Minden nép kitalálta a sajátját, gyakran nem is állnak messze egymástól. Hogy mit rakunk a tetejére? Csak a fantáziánk és a hűtőszekrény tartalma szab határt.
Ez a recept szintén nagy kedvenc: a fokhagymás tejföl tökéletes alap, a sült sonka és a lilahagyma tökéletes páros, ezt koronázza meg a mozzarella selymes nyúlóssága, és a cheddar finom aromája.
Sonkás-lilahagymás lepény
Döbbenetes méretű adagok
Már Japánban is hódít az amerikai módi: megehetetlen méretű adagok bukkantak fel az éttermek kínálatában. De amíg az amerikaiak ezt ínycsiklandozóan teszik, ezek az ételek mintha csak rá lettek volna lapátolva a tányérra. Semmi elegancia, semmi vágykeltés, csak a szinte rád boruló, mindenhonnan lefolyó, böszme nagy adag.
Így készül a szalagcukorka
Ünnepi szalagból finom nyalánkság. Így készül a kézműves finomság.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.