Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A világ legkisebb reggelije

A világ legkisebb komplett reggelije akkora, hogy fel lehetne szolgálni egy fém húszason. De természetesen van benne sült kolbász, sült szalonna, tükörtojás, és zsömle. Mindez a szemünk láttára készül el. De honnan szerzett ilyen apró tojást?

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)

videó mini reggeli készítés

videó mini reggeli készítés

Tovább


Túrós dödölle

Dödölle, ez a régi falusi étel sajnos kikopott a konyhákból. Ennek egyik oka, hogy annak idején sok paraszti ételt lenéztek, erre a sorsra jutott a dödölle is. A másik ok, hogy elkészítése során két ember is kell hozzá, és egy kis izommunka. De ezzel le lehet tudni a a kalória bevitel egy részét.

A dödölle általában köret, ritkábban sós egytálétel. Pedig lehet édesen is enni. Itt egy remek túrós recept. Aki akarja sósan, szalonnával, aki akarja, édesen, cukorral eheti.

Recept főétel melegétel népi tészta dödölle túró tejföl

Túrós dödölle

Tovább


Lángoló koponyák

Ha a kerti sütögetésnél rá akarod hozni a frászt a vendégeidre, akkor ez kell neked: Koponyák a lángok között. Nem égnek el, de a lángok látványosan körülölelik őket. A koponyák vulkáni tufából, és egyéb, nem éghető anyagokból készültek. Fehér, barna, és fekete színben kapható.

Hétvégi dizájn koponyaHétvégi dizájn koponyaHétvégi dizájn koponyaHétvégi dizájn koponya

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz több mint kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via instagram)

Hétvégi dizájn koponya

Tovább


5 perc alatt 255 db mályvacukor

Új világrekord a nagyevők világában. Sose értettem az evőverseny lényegét: a versenyzők zabálnak mint az állat, a létező legrondább oldalukat mutatják, időnként hánynak, időnként elájulnak, és 4-5 perc alatt benyomnak néha egy hétre elég kalóriát.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)videó evőverseny mályvacukor

videó evőverseny mályvacukor

Tovább


Mézes-diós almás pite

Mert minden finomságot lehet még fokozni.

Az almás pite az egyik legalapvetőbb magyar édesség. Van, aki nyersen teszi bele az almát, és a kisülő levét kenyér vagy kekszmorzsával szívatja fel. Én inkább dinsztelve szeretem beletenni az almát, a fölösleges lé eltávozik, nem vastagítom más anyagokkal a tésztát. Elvégre minél vastagabb az almaréteg, annál jobb. De ezt a finom sütemény is lehet még izgalmasabbá, még jobbá tenni. Ez egy ilyen recept.

recept sütemény pite alma dió méz

Mézes-diós almás pite

Hozzávalók:

Tésztához:
25 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg porcukor,
2 dl tejföl,
55 dkg liszt,
1 sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor,
1 tojás,
citromhéj,
pici só,

Töltelék:
15-20 dkg darált dió,
1,5-2 kiló alma hámozva, reszelve, dinsztelve cukorral, fahéjjal,
néhány evőkanál méz

Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsolom, a többi hozzávalóval egyenletes állagúra gyúrom. Hűtőben pihentetem egy órát. Két részre osztom, majd lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtom az egyik felét. A tepsit vajazom, lisztezem. Az első tésztalapot beleteszem

A tésztalapra rászórom a darált diót, majd mintha firkálnék, rácsorgatom a mézet. Utána elterítem rajta az almát. A tészta másik felét is kinyújtom, és lefedem vele. Fél diókkal, és a maradék tésztából szaggatott figurákkal díszítem. Villával megszurkálom a tetejét, megkenem tojással.

Légkeveréses sütőben, 180 Celsius-fokon kb. 30 perc alatt elkészül.

recept sütemény pite alma dió méz

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.