A reblog.hu-n való regisztráció időpontja, a reblog.hu megtekintése során
rögzítésre kerül az utolsó belépés időpontja, illetve egyes esetekben -
a felhasználó számítógépének beállításától függően - a böngésző és az
operációs rendszer típusa valamint az IP cím.
Ezen adatokat a rendszer automatikusan naplózza.
Süti beállítások
Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra,
illetve profilinformációk tárolására alkalmas - jelsorozat, melyet a szolgáltatók
a látogatók számítógépére helyeznek el...
A szolgáltatást a Mediaworks Hungary Zrt.
(székhely: 1082 Budapest, Üllői út 48., továbbiakban: „Szolgáltató”) nyújtja
az alább leírt feltételekkel. A belépéssel elfogadod felhasználási feltételeinket.
Jelen Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztató célja, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. által tárolt adatok
kezelésével, felhasználásával, továbbításával, valamint a Társaság által üzemeltetett
honlapokon történő regisztrációval kapcsolatosan tájékoztassa az érintetteket.
Nagy rajongója vagyok a pástétomoknak, kicsit úgy vagyok vele mint Gombóc Arthúr a csokoládéval: lehet húspástétom, májpástétom, darabos pástétom, pépes pástétom, fűszeres pástétom, főtt pástétom, sült pástétom…
Pénteken a piacon járva szép pulykacombokat láttam, és rögtön beugrott a pástétom ötlete. A combokból egy jó leves készült, és a levesben főtt húsból pástétom.
Újra itt a medvehagyma szezon, és bár alaposan túl van lihegve a téma, szinte már hisztérikus magasságokba csap a medvehagyma imádat, csupán emiatt nem érdemes mellőzni ezt a finom csemegét.
Ez a recept szintén rendkívül egyszerű, gyorsan elkészíthető reggelire vagy vacsorára, nem bonyolultabb, mint egy rántotta elkészítése. És ami a legfontosabb, nyersen van benne a levél, semmit sem vesztett el tavaszi zsengeségéből, finom ízéből.
A Sukiyabashi Jiro Tokió három Michelin-csillaggal büszkélkedő sushi étterme.Egy étkezés 21 fogásból áll, de 19 perc alatt végzel vele. Az ára 380 dollár, vagyis több mint 85 000 forint. A teljes menü:
Ha a Koreába látogató turisták gasztroélményeikről számolnak be, menthetetlenül felbukkan a péniszhal. Nevét természetesen onnan kapta, hogy nagyon hasonlít a hímvesszőre. Ennek ellenére, vagy talán épp ezért népszerű csemege. Bár a külföldi turisták nehezen szánják rá magukat, hogy megkóstolják. De a szusi varázsa.
A koreai péniszhal (Urechis unicinctus) koreai nevén gae-bool a nevével ellentétben nem hal, hanem a gyűrűsférgek törzsébe tartozó, a Xenopneusta rendbe sorolt tengerlakó féreg. Méretét tekintve körülbelül 10-30 centiméter hosszúságú kolbászt formáló alakkal, mely szűk szájnyílásban végződik. Teste gerinctelen, hengeres formájú és sárgás-barna színezetű. Testfelülete nyálkás a farok végződésén apró bolyhok találhatók.
A Csendes-óceánban a Koreai-félsziget és Japán szigetvilág partjainál fordul elő. A sekély vizekben a homokos és lazább mederfenékben él. Tápláléka az ott található szerves anyagokból áll. Különösen apálykor az általa ásott vagy a mederben előforduló kisebb lyukakba, gödrökbe húzódik be.
Az állatból készített ételspecialitás népszerű fogás Dél-Koreában. Fogyasztani főzve és sütve is szokták. Népszerűsége miatt még tenyésztik is. A horgászok csaliként is felhasználják. De az ínyencek feldarabolva, nyersen, mártással fogyasztják.
Tálban a piacon:
Az étterem akváriumában:
És egy könnyű vacsora:
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.