Néha nem árt benézni a sütőbe...
A szokásos idióta tévéshopos felvezetés ellenére elég használható szerkezetnek tűnik. Bár kérdéses, egy nap hány tojást kell feltörni ahhoz, hogy megérje hogy ilyet elővenni. De azt még mindig nem értem, miért akarják annyian az otthoni tojástörést megreformálni.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Döntetlen a halálig
Napi videó: Időablak: száz év kinn és benn
Napi fotó: Ha jó vagy lufihajtogatásban
Macskaőrség: Örökbefogadott kacsák
(via youtube)
A magyar konyhának kevesebb ikonikus tavaszi fogása van, mint a tojásos nokedli friss fejes salátával. Klasszikusan egyszerű recept mégis egyszerűen zseniális. De még ezzel is el lehet játszadozni a konyhában.
Egy hónappal ezelőtt a bográcsban főtt marhalábszár pörkölt mellé már kipróbáltam a medvehagymás galuskát. Annyira ízlett mindenkinek, hogy adta magát, hogy ezzel nem ér véget ennek a köretnek a karrierje. Rögtön eszembe jutott, meg kell próbálni a medvehagymával készült tojásos nokedlit. Az ötletet hamar tett követte, és nem bántam meg a kísérletezést.
A recept mindössze abban különbözik a klasszikus tojásos nokedliétől, hogy a még nyers galuskatésztába szárától megfosztott, finomra vágott medvehagymát tettem. Innentől a recept változatlan. Óriási sikert aratott, az a kis plusz íz nagyon feldobta.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Az Amazonas esőerdő mélyén
Napi videó: Az Operaház új imázsfilmje
Macskaőrség: Vajon melyik a legjobb macskazúg?
Múltkor már bemutattam, hogyan kell szakszerűen feldolgozni egy aligátort (ki tudja mikor lesz rá szükséged). Előbb-utóbb nálunk is megjelenik, és nagyon finom a húsa. Most megnézheted, hogy kell a grillen egészben megsütni egy kis aligátort. Rákraguval és kolbászos kukoricakenyérrel töltve, naranccsal megpakolva, sült osztrigával tálalva. A krokodil másfél méter, ezért ne Tescos minigrillel próbálkozzunk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: A legszebb szellemváros
Napi videó: Automata bicilkliparkoló Japánban
Napi fotó: Egy tökéletes reggeli
Macskaőrség: Önvédelmi kulcstartó
(via youtube)
Néhány vadvirág, egy kis zöld levél, és némi hagymahéj kell hozzá csupán. Ulrika Estere különleges munkája.
Egyedi szépségű tojásfestés. A szükséges hozzávalók: