Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Körtés-túrós sütemény

Egy könnyű őszi finomság.

Úgy tűnik ragadós a példa, környezetemben egy többen kapnak rá a konyhai kísérletezésre. Hétvégén sógornőm jött hozzánk vendégségbe, és nem a szokásos gyümölcstortát hozta, (amit egyébként elképesztően jól csinál), hanem egy új süteményt, amelynek receptje az üzletben jutott az eszébe.

Körtés túrós sütemény

Hozzávalók:

Tészta:
37 dkg  liszt
15 dkg  cukor
25 dkg  margarin
2 db tojás
1 cs. sütőpor
1 tk. reszelt citromhéj  

Túró töltelék:
50 dkg túró
3 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 db tojás sárgája

Körte töltelék:
1 kg tisztított körte
5 ek. cukor
1 csapott kk. fahéj
1 cs. vaníliás puding
2 dl víz

A tészta összetevőiből alaposan kidolgozzuk a tésztát. Kinyújtjuk, és olajozott tepsibe fektetjük.

A túró töltelék összetevőit is alaposan összedolgozzuk, majd ráterítjük a tésztára.

A körtét megtisztítjuk,  apróra vágjuk, a cukorral, 1 dl vízzel, fahéjjal megfőzzük. Gyakran keverjük, ha a levét jól elfőtte hozzáöntjük az 1 dl víz, pudingpor keverékét. Összefőzzük, kicsit hűlni hagyjuk, majd rákenjük a túróra.
Kis lángon, kb. 35-40 percig sütjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Alienek Skóciában?

Napi videó:   Levelet kaptam life!

Napi fotó:  Fejetlenség

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Bográcsban sült székelykáposzta

Bográcsolásnál általában leragadunk a leveseknél és pörkölteknél, a legtöbben ennél tovább nem lépnek a kerti főzés során. Pedig más hagyományos ételeket is el lehet készíteni. Egyik kedvencem a bográcsban sült székelykáposzta, amely a bográcsban elkészítve teljesen más karaktert kap. A folyamatos párolgás miatt a főzés végére elveszti minden levét, és egy szárazabb, de nagyon finom ételt kapunk. Érdemes megpróbálkozni vele, nem bonyolult.

Bográcsban sült székelykáposzta

Tovább


Corn dog

Amíg a hot dog a hamburgerrel együtt karriert futott be nálunk is, a corn dog nem lett igazán népszerű. Valószínűleg azért, mert problémásabb elkészíteni, mint a hot dogot, ezért az árusok inkább hanyagolták. Csak néhány helyen lehet kapni, pedig igazán finom csemege.

Tovább


Juhtúrós mángold krumplival

Idén először mángoldot ültettünk a kertben. Gyönyörűek a levelei, egyszerre dísznövény és zöldség. A hétvégi bulin ki is lett próbálva, a roston sültek mellé tálaltam köretnek. Párom receptje.

Juhtúrós mángold krumplival

Tovább


A tökéletes sült baconos szendvics

Legalábbis egy igaz férfi így csinálja:

1. lépés: piritsuk meg a kenyeret és kenjük meg vajjal

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.