Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csirkemell zengővárkonyi módra

Az egyik legnagyobb kedvencem, több mint harminc évvel ezelőtt ettem először egy remek étteremben. Ez az étel egy különleges kombináció, A Cordon Bleu izgalmas változata.

Csirkemell zengővárkonyi módra

Tovább


Grillezett göngyölt sajt

Itt a jó idő, indul a kerti sütögetések szezonja. A grillezett sajt az egyik legfinomabb dolog, ám sajnálatos módon miután meglágyul, át is esik a rácson. Ez ellen csak úgy lehet tenni, ha a rács helyett valamilyen fémfelületre tesszük. De ezzel sajnos megfosztjuk a füst áldásos hatásától. Egy remek köztes megoldás, ha a sajtot valamilyen ehető anyagba csomagoljuk.

Tovább


Imádkozó csirke

Egész csirkét sütni sokféleképpen lehet: grillezve nyárson vagy rácson, állványra állítva, só-ágyon, sütőzacskóban, és még vagy tucatnyi módon. Ez is egy hasonló módszer, bár némileg változtattam rajta, mert az eredetivel kapcsolatban fenntartásaim voltak.

Tovább


Medvés bagett

Nincsenek se indián őseim, és nem is erdélyi tiltott medvevadászat zsákmányából lakmározom. Egyszerűen csak lerövidült a név, amikor a gyerekek már harmadszor jöttek kérni repetát. Mindössze ennyi maradt, mert eredetileg medvehagyma-vajas bagett volt. Pár évvel ezelőtt a tévében Jamie Oliver mutatta be olivaolajos-petrezselymes ciabattáját. Ez adta az ötletet a recepthez, hogy gyors uzsonna legyen a társaságnak. A gyerekek is zabálták, baráti sörözés közben is remek sörkorcsolya, csak győzzük folyamatosan sütni.

Tovább


Vasserpenyőben sült magyaros krumpli

Az a plusz íz, amit csak egy öntöttvas-serpenyő adhat...

Családunkban ez az egyik kedvenc köret, az öntöttvas-serpenyőben sütve különlegesen ízletes, és egyedien ropogós lesz. Leggyakrabban roston sült húsok mellé tálaljuk, de egy cigánypecsenye, van fokhagymás sült mellé is kitűnő köret.

Vasserpenyőben sült magyaros krumpli

Hozzávalók:
0,5 kg apró krumpli
10dkg húsos szalonna

piros paprika
kevés zsiradék

Elkészítés:
A krumplit megfőzzük és félcentis karikákra vágjuk. A húsos szalonnát felcsíkozzuk. A szalonnát a vasserpenyőbe dobjuk, ha túl húsos a szalonna, kevés zsiradékkal kiegészítjük, és megsütjük.

Rákarikázzuk a krumplit, sózzuk és megszórjuk pirospaprikával.

Ha az egyik oldala megpirult, óvatosan átforgatjuk, és a másik oldalát is lepirítjuk. Forrón a serpenyőből tálaljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   A legismertebb zseni, aki divatossá tette a tudományt

Napi videó:   Üveg-agy

Napi fotó:  Láblógatás

Macskaőrség:   Churchillnek halála után is van macskája

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.