Ha snassz az egyszerű sült krumpli, egy kis optikai tuninggal fel lehet dobni a tányért.
Ha snassz az egyszerű sült krumpli, egy kis optikai tuninggal fel lehet dobni a tányért.
Utóbbi időben a család nagy kedvence lett a kacsamáj, persze nem a hízott (és drága) kacsamáj, hanem a normális, egészségesen tartott fajta. Teszem hozzá joggal, mert rendkívül ízletes, porhanyós, igazi csemege. Érdekes módon az utóbbi időben hasonló áron lehet kapni mint a csirkemájat. Íze állaga a csirkemájhoz hasonló, ám mérete jóval nagyobb.
A tejben áztatás a máj sütése esetében gyakran alkalmazott eljárás, de azt a módszert már sokkal kevesebben ismerik és alkalmazzák, hogy az áztatáshoz használt tejet felhasználják a pároláshoz, és végül a vizet elfőve-lesütve gazdagabb aromájúvá teszi a sültet.
Tejben sült kacsamáj
Ha a buliban elfogy a kaja, de a hütőben van egy pulyka, és a garázsban egy Lamborgini, akkor a sütés nem okozhat gondot.
Vakkóstolás során mindenkinek nagyon ízlett, de nem tudtak rájönni miből készült. Nem véletlenül. Elsőre talán furcsán hangzik: káposztából lekvár. Pedig igazán különleges, pikáns lekvár készíthető, amely tökéletes kísérő sült húsok mellé.
Körtés Lilakáposzta lekvár