Nem könnyű, nem diétás, de nyári és nagyon finom.
Tarjás újburgonya
A karajt, mint szárazabb húst előszeretettel töltöm meg valamilyen fűszeres, szaftosabb keverékkel. Így nem csak könnyebb és kellemesebb enni, de a belülről átitatódó fűszerek miatt sokkal gazdagabb íze lesz. Ez az egyik kedvenc családi receptünk, valamikor réges-régen egy szakadt szakácskönyvből lett kimásolva.
A bundáskenyér szinte már alapeleme a magyar konyhának. De nem kell megelégedni az alaprecepttel, sokféle módon lehet gazdagítani. Nekem nagy kedvencem a sajttal töltött verzió. Amikor félbevágom, kibuggyan belőle a forró olvadt sajt, az egyszerűen mennyei. De nagyon könnyű elrontani, és akkor csúnyán, és főleg ehetetlenül megszívja magát olajjal. De egy egyszerű trükkel ez megakadályozható, sőt még így finomabb is lesz. Én így készítem.
A hétvégén úgy adódott, hogy finom paprikás csirke volt az ebéd galuskával. Végül úgy alakult, hogy a paprikás elfogyott, de galuskából még maradt egy jó jókora halom. Az első gondolatom az volt, hogy másnap ráütök néhány tojást, és már csak egy kis fejes saláta kell a tojásos nokedlihez. Ekkor villant be az ötlet, miért ne lehetne a tojásos galuska édes. Miért ne lehetne nokedliből édes tésztát készíteni. Így született meg a túrós galuska receptje. Darapos meggydzsemmel fenséges volt.
Könnyű fogás, nemcsak enni, hanem emészteni is. Gyors, egyszerű, pillanatok alatt összedobható. Semmi fakszni, csak egyszerűség és remek ízek.
Csőben sült tőkehal olaszosan