Ezt a receptet erős túlzás fúziós konyhának nevezni, hiszen csupán a dél-szlávok kedvenc csevapcsicsáját tálaltam az amerikai hotdoghoz hasonlóan. De gasztronómiai élményként megér egy próbálkozást.
Szerb hotdog
Ezt a receptet erős túlzás fúziós konyhának nevezni, hiszen csupán a dél-szlávok kedvenc csevapcsicsáját tálaltam az amerikai hotdoghoz hasonlóan. De gasztronómiai élményként megér egy próbálkozást.
Szerb hotdog
Tart a karácsony előtti készülődés. Az ünnepi fogásokhoz megérkezett a csirke és tyúkhús, feldolgozva került a fagyasztóba. A karácsonyi ebédhez szép nagy szelet csirkemellekre lesz szükség, ezért megmaradt a csirkemell legfinomabb, belső része. Ezekből a csíkokból készült a tegnapi ebéd. A piszkos csirke onnan kapta a nevét, hogy az ételbe bekerülő gomba egészen apróra van vágva, ezért egyszerűen rátapad a húsra, mintha piszkos lenne.
Különlegessége, hogy mivel a gomba külön lett pirítva, a gomba íz nem járja át teljesen az ételt, csak kiegészíti azt.
Piszkos csirke
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
20 dkg füstölt hús
20 dkg gomba
két deci száraz fehér bor
1 nagy fej hagyma
2 nagyobb paprika
só
bors
liszt
paprika
zsiradék
Elkészítés:
A gombát késsel, vagy egy késes mixerrel egészen apróra vágjuk. Kevés olajon, nagy lángon kevergetés mellett megpirítjuk. A füstölt hús apróra vágtam, serpenyőben megsütöttem. Kiszedtem egy tálra.
A hússzeleteket megsózom, borsozom, paprikás lisztben megforgatom. Ha szüksége, kipótlom a zsiradékot, és a hússzeleteket hirtelen kisütöm benne. Kiszedem egy másik tálra. A visszamaradt zsiradékon a felkarikázott hagymát és paprikát kicsit megkapattam, felöntöttem a borral. Visszatettem a füstölt húst és a hússzeleteket, majd megpároltam. A végén belekevertem a gombát.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Titkos fegyverszekrények
Macskaőrség: Macskakoncert
Napi videó: Különleges emberek
Napi fotó: Ausztrál aranyozott esküvői tank
Napjainkban a melegszendvics megrekedt a sajtos-sonkás szendvicsnél, és a szendvicssütőben készült háromszögeknél. Pedig ennél sokkal izgalmasabban is el lehet készíteni. A kenyér nem maga a fogás, hanem csupán a hordozó felület, a sajtot nem ráolvasztjuk hanem inkább egy frillsajtott válasszunk. És az egészet koronázzuk meg egy hatalmas adag gombával.
Grillsajtos-gombás pirítós
A bundás kenyér isteni vacsora, de egyrészt olajszag lesz a lakásban, másrészt vannak olyanok, akik nem bírják az erősen olajos ételeket. Erre nyújt egy kitűnő köztes megoldást a sütőben, tepsiben sütött bundás kenyér. Különféle finomságokkal gazdagabbá tehető, a zsiradék mennyisége pontosan szabályozható, és nehéz olajszag helyett csak finom illat tölti be a lakást. Ez a verzió sajttal és baconnal lett izgalmasabbá téve.
Sütőben sült baconos bundás kenyér
Nem kell feltétlenül a csirkemellnek száraznak lennie.
A csirkemell a szárazabb húsok közé tartozik, ezt azonban remekül lehet ellensúlyozni az elkészítésénél. Az egyik kedvenc elkészítési módom kétszeresen is tesz ez ellen. A csirkemellbe vágott zsebbe rakott töltelék belülről párolja a húst, miközben a kívülről beborító baconszalonna szaftosabbá, és fantasztikus ízűvé varázsolja.
Töltött csirkemell-zseb