Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

2 vödör meggy története

Fahéj, vanília, gyömbér kakukkfű: többféle különleges meggydzsem, ráadásnak némi meggylé, és meggy-öntet. Két nap és két vödör meggy története és receptjei.

Meggy feldolgozása (2013. június 25-26.) Párom története.

Tovább


Igazi gyümölcstea

Egy egészen egyszerű trükkel különleges, és főleg valódi gyümölcsteát készíthetsz magadnak. Itt a lekvárfőzési szezon, használd ki a lehetőséget.

A lekvárkészítés lényege, hogy a gyümölcspépből eltávolítsuk a felesleges vizet. Ezért főzzük rákon keresztül, hogy a gyümölcsből kieresztett lé besűrűsödjön, és a pektin révén megkössön. A dzsem készítésekor is ezért rakunk dzsemfixálót.

Megúszhatjuk a főzés jelentős részét, ha egy másik trükkel szabadulunk meg a felesleges folyadéktól: egyszerűen merjük le. Amikor felforr, óvatosan merjük ki a forró,cukros gyümölcslét a fazékból. A befőtthöz hasonlóan töltsük tiszta üvegekbe, és dunsztban hűtsük ki. Ennyivel kevesebb levet kell elfőzni, gyorsabban elkészül a lekvár.

A gyümölcstea készítése innen már egyszerű. Készítsünk el egy kanna teát, és a gyümölcsléből ízlés szerinti mennyiséget öntsünk a teába. Ne feledjük, hogy a gyümölcslé már jelentős mennyiségű cukrot tartalmaz.

Ne számíts arra sem, hogy a tea szép átlátszó lesz. A mesterséges aromnákkal szemben ez valódi gyümölcsből készült, amelynek apró darabkái homályossá teszik a teát.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Benzinkútból legénylakás

Napi videó:   Anyjával a hátán

Napi fotó:  Két kerék nem lehet akadály

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Mi a különbség: lekvár, dzsem, íz?

Tegyünk már egy kis rendet az elnevezések között! Mi a lekvár, melyik a dzsem, és hogy kerül ide az íz? Teljes a kavar a nevek körül: hogy mindegyik a lekvárt jelenti, vagy van más eltérés is? A vélemények szerteágazóak, mindenki hisz valamiben az állaga, sűrűsége, darabossága, vagy éppen édessége alapján próbálja megkülönböztetni. A kutatás végeredménye vegyes: gyakorlatilag mindenkinek igaza van!

Induljunk el a kályhától, kezdjük a legelején. A lekvár olyan sűrű pép, amely a gyümölcs cukorral vagy cukor nélkül történő főzése által jön létre. Főleg szilvából és sárgabarackból készítik a hagyományos házilekvárt, amely tipikusan kelet-közép-európai étel.

Tovább


Különleges almás pite

Ezt a különleges receptet édesanyámtól tanultam. nem ismerem az eredetét, de népmesei fordulattal az anyja egy almás pite, apja egy zserbó lehetett.

Tovább


Lilakáposzta lekvár

Sokak számára meglepő, de nem csak gyümölcsből lehet lekvárt főzni. Ezt általában nem vajas kenyérre kenjük (bár azon is finom), hanem inkább főételek remek kísérője. A pikánsan elkészített édes, fűszeres zöldséglekvár megvadíthatja a legegyszerűbb sült húsokat is, de egy vadhús mellé az igazi. Érdemes egy nagyobb mennyiséget csinálni, és dunsztban elrakni.

Lilakáposzta lekvár

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.