Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az a híres angol narancslekvár

Próbáltál csinálni, de nem sikerült olyanra? Elárulom, hogy miért.

Tovább


Zöldparadicsom lekvár

A vakteszt most is bejött, mindenkinek ízlett, de csak kevesen jöttek rá, miből van a lekvár.

A hirtelen jött fagyos reggelek betettek a kertészkedésnek. Az ültetőládákban több kilogram zöld paradicsom maradt a növényeken. Egy kis fagycsípés a paradicsom bogyóknak nem ártott, de beérni már nem fognak. Ezért fel kell használni azokat. Kevés savanyúságot eszünk, ezért nem volt értelme elrakni savanyúságként. Ekkor jött a lekvár ötlete.

Zöldparadicsom lekvár

Tovább


Körtés lilakáposzta lekvár

Vakkóstolás során mindenkinek nagyon ízlett, de nem tudtak rájönni miből készült. Nem véletlenül. Elsőre talán furcsán hangzik: káposztából lekvár. Pedig igazán különleges, pikáns lekvár készíthető, amely tökéletes kísérő sült húsok mellé.

Körtés Lilakáposzta lekvár

Tovább


Darabos narancsfinomság

Se nem lekvár, se nem befőtt, de elképesztően finom. Kedves barátomtól tanultam ezt a hallatlanul egyszerű, de nagyon finom receptet.

Darabos narancsfinomság

Tovább


Mogyoróvajas kocka

Tegnap ahogy a kamrában pakolgattam, véletlenül egymás mellé került a mogyoróvaj és a darált keksz. Ez nálunk nem túl gyakori párosítás. Ekkor villant be a sütemény ötlete, amit azonnal meg is csináltam.

 

Mogyoróvajas kocka

Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
20 dkg mogyoróvaj
3 cl rum
1dl tej
5 dkg étbevonó csoki
5 dkg tejbevonó csoki
6dkg vaj vagy margarin

Elkészítés:
A porcukrot elkeverem a a kekszporral, majd hozzáadom a mogyoróvajat, a tejet és a rumot, és alaposan átgyúrom.  Deszkán kinyújtom, majd fél órára berakom hűtőbe. Kiveszem, a kétféle csokoládéból és a vajból csokibevonót olvasztok, majd bevonom vele a süteményt. Kihűtöm és kockákra vágom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Dübörgő őserő: Dettifoss-vízesés

Napi videó:   A táncoló nagyi

Napi fotó:  Kicsit túl csicsás kamion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.