A kenyérlepényeket mindannyian szeretjük, legyen az pizza, töki pompos, langalló, vagy kenyérlángos. Két dolog fontos: forrón, gőzölögve, a sütőből kivéve együk, és legyen megrakva vastagon finomságokkal.
Kenyérlepény gazdagon
A kenyérlepényeket mindannyian szeretjük, legyen az pizza, töki pompos, langalló, vagy kenyérlángos. Két dolog fontos: forrón, gőzölögve, a sütőből kivéve együk, és legyen megrakva vastagon finomságokkal.
Kenyérlepény gazdagon
Piedone mi másról lenne híres pofonjai mellett, mint a legendás hagymás babról, amelyet olyan gyakran evett filmjeiben. Pedig tudjuk, hogy "Csak a Puffin lekvár ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot". De egy finom hagymás bab nem csak a serpenyőben állja meg a helyét, hanem egy isteni feltétje lehet egy lepénykenyérnek.
Piedone kenyérlepény
Vastagon megkenve fokhagymás tejföllel, kétféle sajttal, hogy tökéletes legyen.
Imádom a kenyerek és péksütemények minden fajtáját, de szívemhez talán a legközelebb a kenyérlepények állnak. Legyen, csak önmagában, vagy készüljön belőle, pomposka vagy pizza, mindegy, egyik jobb, mint a másik. Minden nép kitalálta a sajátját, gyakran nem is állnak messze egymástól. Hogy mit rakunk a tetejére? Csak a fantáziánk és a hűtőszekrény tartalma szab határt.
Ez a recept szintén nagy kedvenc: a fokhagymás tejföl tökéletes alap, a sült sonka és a lilahagyma tökéletes páros, ezt koronázza meg a mozzarella selymes nyúlóssága, és a cheddar finom aromája.
Sonkás-lilahagymás lepény
Egy klasszikus kenyérlepény, sajtkrémmel, marhahússal, és sok hagymával. Egyszerű és tökéletes.
Marhahúsos lepény
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
2dl tej
1,5 dkg élesztő
1,5 mokkáskanál só
10-15 dkg friss krémsajt
2 fej lilahagyma
50 dkg darált marhahús
kevés zsiradék
só
bors
15-20 dkg félkemény sajt
Elkészítés:
Kevés zsiradékra dobjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, kifehéredésig sütjük, majd lefedve készre pároljuk, majd zsírjára pirítjuk.
Kevés tejben pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
A lisztből élesztőből, tejből és sóból tésztát gyúrunk. Tepsi méretűre nyújtjuk. Megkenjük a krémsajttal, elterítjük rajta a marhahúst, vastagon meghintjük felszeletelt lilahagymával, és ráreszeljük a sajtot.
200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.