A kenyérlepényeket mindannyian szeretjük, legyen az pizza, töki pompos, langalló, vagy kenyérlángos. Két dolog fontos: forrón, gőzölögve, a sütőből kivéve együk, és legyen megrakva vastagon finomságokkal.

recept melegétel tészta kenyérlepény kenyérlángos

Kenyérlepény gazdagon

 

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
1 dkg élesztő
2 dl tej
1,5 mokkáskanál só
3 evőkanál oliva olaj
kevés cukor

20 dkg félkemény sajt
fél doboz fehérbab sós lében konzerv
10 dkg húsos szalonna

10 dkg füstölt sonka
2 fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
tejföl

Elkészítés:
A tejben kevés cukorral megfuttatjuk az élesztőt. közben csíkozzuk fel a szalonnát és a sonkát, karikázzuk fel a hagymát, reszeljük le a sajtot, és szűrjük le a babot és a kukoricát.

A lisztet tálba öntjük, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az oliva olajat és az élesztős tejet. Gyúrjunk belőle könnyű tésztát.

Borítsuk ki lisztezett deszkára és nyújtsuk nagy tepsi méretűre. Tegyük rá a tepsire vagy a sütőlapra. Törjük bele a fokhagymát a tejfölbe, és kenjük meg vastagon a tésztát. Szórjuk meg egyenletesen a hagymával, a szalonnával,  a sonkával, a kukoricával és a babbal. Végül fedjük le vastagon a sajttal.

30-45 percet hagyjuk kelni. 180 fokra melegített égkeveréses sütőben süssük meg.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.