Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyors szilváslepény

Ebben a pokoli melegben senkinek sincs kedve a konyhában túl sok időt tölteni. De ez nem lehet akadálya, hogy a család követelje az édességet. Ráadásul indul a szilvaszezon is. Ilyenkor van szükség az ilyen gyors receptekre. Ez a lepény pár perc alatt elkészíthető, és alig fél óra múlva már kirakhatjuk az asztalra, hogy szájat, nyelvet, és ujjat megégetve pillanatok alatt eltűnjön.

 

Gyors szilváslepény

 

Hozzávalók:

 5 tojás

25 dkg liszt

25 dkg cukor

25 dkg vaj

1 sütőpor

1 vaníliás cukor

0,5 dl rum

fahéj

50-60 dkg szilva

Elkészítés:

A tojásfehérjét habbá verjük. A tojás sárgáját a cukorral és vajjal habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, a rumot, és a felvert tojásfehérjét. A keveréket kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, a fahéjas lisztbemártott fél szilvákat a tetejére rakom.Nem kell belenyomni, a sütés közben szép lassan lesüllyed. A szilvákat megszórom kevés cukorral.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 35 percig (tűpróba) sütjük.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Kék-tó barlang

Macskaőrség:  Macskamentő tűzoltók

Napi videó:   Star Wars a rízsföldön

Napi fotó:  Különleges ágy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Túrós-meggyes lepény

Ez a recept annyira könnyű és egyszerű, hogy a leírása tovább tartott, mint az elkészítése.

Túrós-meggyes lepény

Tovább


Gladiátor-lepény

A lényeg, hogy a lepényben rejtőző kenyérkockák íz- és aroma-mágnesként működjenek.

Mi magyarok egyelőre még nem tudunk kiszabadulni a rántotta/tükörtojás/lágy tojás háromszögből, pedig a tojás óriási lehetőségeket ad mind lepény, mind omlett formájában. Az alapanyagok a variációk elképesztő lehetőségeit biztosítják. Szinte bármit felhasználhatunk ahhoz, hogy gazdagítsuk az ízeket, akár még a kenyér is belekerülhet.

Ez a recept akkor jutott az eszembe, amikor épp végeztem a levesbetétnek szánt kenyérkockák pirításával. A serpenyőben rázogatott kockák látványa megmozgatta a fantáziámat, és a hűtőben körülnézve pillanatok alatt összeállt a recept.

Gladiátor-lepény

Tovább


Édes rizslepény

Nem palacsinta, nem is tejberizs, valami sokkal jobb.

Édes rizslepény

Hozzávalók:
8dl tej
20dkg rizs
csipet só

3 tojás
1 csomag főzős vanília puding
1 vaníliás cukor
3 ek. cukor

sütéshez olaj

Elkészítés:
A tejből,sóból és rizsből tejberizst főzünk, majd hagyjuk kihűlni beletessük a cukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport, és a tojásokat. Alaposan átkeverjük.

Serpenyőben olajat hevítünk,  ás a palacsintához hasonlóan megsütjük. Kivételesen javaslom a teflonos serpenyőt, mert a cukor miatt ragad.

Lekvárral, melegen tálalom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?  

Toochee blog:  24 karátos cigarettapapír

Napi videó:   Leszállás San Franciscoban

Napi fotó: Így kényelmesebb

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Nyárváró tojáslepény

Ebédidő volt, valami könnyűt akartam enni, ezért körülnéztem a hűtőben. Többet akartam enni, mint egy egyszerű salátát, de nem akartam szendvicset csinálni. Ekkor pillantottam meg a tojástartót, innen jött az ötlet. Kísérletezzünk a tojással! Elég jól sikerült.

Nyárváró tojáslepény

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.