Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vörösborban párolt fűszeres körte

Napjainkban visszaesett a sültekhez kísérőként adott gyümölcsök népszerűsége. Az okát nem értem, valószínűleg csak megfeledkeztünk róla, bár a magyar inkább savanyúságos nép. Pedig elképesztően finom íz kombinációkat lehet kihozni a sült húshoz jól megválasztott gyümölccsel. A vadhoz még csak-csak előfordul, de az is inkább erdei gyűjtésű gyümölcsök, és szinte mindig lekvár formájában. Bátran próbálkozzunk gyümölcsökkel. Itt az ősz márton-nap, liba és kacsa szezon. Egy finom sült szárnyashoz isteni ez a körte. Annyira finom, hogy a maradékot este bekanalaztam, mint egy befőttet. recept főétel melegétel köret gyümölcs körte vörösbor fűszer

Vörösborban párolt fűszeres körte

Tovább


Mákos lepény mézes lime-os vilmoskörtével

A gyerekek gyakorlatilag korlátlan mennyiségű palacsintát meg tudnak enni, de igyekszem ezen túl lépni, és hasonló, de gazdagabb és fantáziadúsabb fogással előállni. Így született meg ez a mákos lepény.

Miközben a piacot jártam, az egyik standnál gyönyörű, piros héjú vilmoskörtéket láttam. Olyan szép volt, hogy egyből tudtam, vétek lenne eltávolítani a héját, mert ez az őszi sárga-piros remek látvány a tányéron is.

Tovább


Libamáj tokaji boros gyümölccsel

Karamellizált gyümölcs és sült libamáj: tökéletes páros. Egy igazán különleges, ünnepi fogás, karácsonyra ideális.


Libamáj tokaji boros gyümölccsel

Tovább


Várkert-saláta

Húsvét után -  ha rendesen bevásároltunk – akad a hűtőben egy kis maradék sonka. Ezt érdemes mihamarabb felhasználni, de nem árt a húsvéti gyomorterhelés-próba után egy könnyedebb vacsora. Erre tökéletes ez a könnyű, mégis ízgazdag saláta.

Várkert-saláta

Hozávalók:
2 Vilmos körte
1 csomag retek
15 dkg főtt sonka
5 dkg tetszőleges kék sajt

Elkészítés:
A körtét és a retket megmossuk és felszeleteljük, és a tálra halmozzuk. A sonkát felkockázzuk, és a halomra szórjuk. Végül rátördeljük a kéksajtot.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   A misztikus karikapörgetés

Napi videó:   Hogyan lesznek a hajléktalanok láthatatlanok

Napi fotó:  Nem szívbajos

Macskaőrség:   Macskacsali

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kakukkfüves körte

Egy jó ideje nem népszerű, vagy talán nem divat a sült húsokhoz gyümölcsöt kínálni. Na, nem a kompót címén odavetett alma- vagy vegyes befőtt, hanem az az igazi, fűszeres gyümölcs, amit frissen főztek az ebédhez. Pedig a sült húsokhoz ideális kísérő. Ennek egy ízekben gazdagabb változatát szeretem, amikor fűszeres vörösborba kerül a gyümölcs. Egy ropogós kacsasülttel maga a mennyország.

Kakukkfüves körte

Hozzávalók:
8 db körte
4dl vörös bor
2-3 ek. cukor
1 rúd fahéj
1 teáskanál kakukkfű
2 teáskanál keményítő

Elkészítés:
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Az így előkészített körtéket lábosba tesszük, felöntjük a 4 dl vörösborral, ha nem lepi el a körtét, akkor vízzel pótoljuk. Felforraljuk, ízesítjük a cukorral, a fahéjjal, és a kakukkfűvel. Tíz percig főzzük, vagy amíg megpuhul. Egy deci hideg vízben elkeverjük a  keményítőt, és ráöntjük a körtére, és újra felforraljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a a több mint huszonkétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Így nézne ki ma

Napi videó:   Kamerával az oroszlánok között

Napi fotó:  Túl sok rajzfilmet nézett

Macskaőrség:   Most szórakoztok velem?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.