Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mangalica duplán

Úgy az igazi, ha visszatöltjük magába.

Én a füstölt kolbász úgy szeretem, amikor teljesen puha. Rögtön azután, hogy lekerült a füstről, és még nem kezdett el kiszáradni. Ilyenkor még szinte teljesen reménytelen szeletelni. A nap egyik tökéletes pillanata lehet, ha fogunk a jobb kezünkbe egy fél szálat a friss kolbászból, a bal kézbe egy nagy karéj friss kenyeret, és kiülünk a teraszra. Innen és onnan is harapunk egyet, miközben élvezzük a napsütést.

A héten a hentesemnél sikerült ilyen friss, füstölt mangalica kolbászt vennem. Rögtön kértem két szállal, amikor is megláttam egy gyönyörű darab, kicsontozott mangalica-karajt. A recept azonnal adta magát.

Mangalica duplán

Tovább


Tavaszi csirkés serpenyő

Dübörög a tavasz, a piacokon megjelent az új krumpli, és az idei friss, zamatos, ropogós zöldségek. érdemes kihasználni az alkalmat, bevásárolni a primőr áruból, és valamilyen, tavaszi ízekben gazdag ételt összedobni.

Tavaszi csirkés serpenyő

 

Hozzávalók:

kb. 1 kg apró új krumpli

1 kg csirkehús

3 db sárgarépa

1 nagy karalábé

2 csomag lila újhagyma

kevés zsiradék

bors

pirospaprika

majoranna

oregano

őrölt kömény

Elkészítés:

 A húst felcsíkozom, sózom, borsozom, pirospaprikával megszórom, alaposan átforgatom, hogy a fűszerek egyenletesen borítsák. Az újkrumplit ledörzsölöm, a nagyobb darabokat félbevágom. A répát felkarikázom, a karalábét kisebb hasábokra vágom, az újhagymát 2 centis darabokra vágom.

A tálat kikenem zsírral, és beleszórom a krumplit. Megsózom.

Rászórom a zöldségeket.

Sózom, megszórom majorannával, oregánóval, az őrölt köménnyel.

Ráterítem a húst.

Lefedem, 200 fokos sütőben 45 percig sütöm. Ha megpuhult a zöldség, leszedem a fedőt és rápirítok.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee:  Tulcan varázslatos temetője

Macskaőrség:  Macskaboksz

Napi videó:  100 évnyi szépség

Toochee-fotó:  Az igazi barátság

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Savanyú csontos-krémleves

Nem kell megijedni, nem egy ipari "csodával" fogjuk krémesíteni a csontokat. Egy finom csontlevest nem csak hagyományosan lehet elkészíteni, hanem feldobhatjuk egy kis habarással, savanyítással. Ehhez a recepthez is az alap az egész csirkemellek vásárlásakor a kicsontozás után lefagyasztott csontok.

Savanyú csontos-krémleves

Tovább


Mézes almás sütötök

Édesen pikáns köret sült húshoz, amely átmenet a csatni és a párolt zöld köret között. Önálló vegán fogásnak is kiváló.

Mézes almás sütötök

Hozzávalók:

50 dkg apró szeletre, kockára vágott sütőtök,
2 alma hámozva, felkockázva,
2 db hagyma felkockázva, "
1 ek. Kentucky csirkeszárnyak" fűszerkeverék
csipet só,
csipet szerecsendió,
1 ek. méz,
1 narancs leve,
esetleg chili paprika,
kevés olaj,

Elkészítés:
Olajon a hagymát megdinszteljük. A mézzel meglocsoljuk, kicsit karamellizáljuk. Rádobjuk a sütőtököt, almát, megszórjuk fűszerekkel. Fedő alatt pároljuk, amíg puha lesz a tök. Kis vízzel lehet pótolni, ha még nem puha. A végén ráfacsarunk egy narancs levét, összeforraljuk és tálaljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee: Semuc Champey

Macskaőrség: Ébredés a házi tigrissel

Napi videó: Majdnem az életét adta egy jó fotóért

Toochee-fotó: Pedig kinyitottam a garázskaput

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Bakonybéli pulykamell

A bakonyi sertésszelet a magyar konyha egyik meghatározó alapreceptje. A Magas-Bakony szívében, Bakonybélen egy olyan változatát sikerült megkóstolnom, amely recept szerint kevéssé különbözött, de ízben sokkal gazdagabb lett.

Bakonybéli pulykamell

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.