Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pikáns sárgarépa krémleves

Sokan elképzelni sem tudják, hogy egy egyszerű zöldségből is mennyire finom leves készíthető. A gyerekkorunktól belénk ivódott előítéletektől nehezen tudunk megszabadulni. Gyakori tapasztalat, hogy egy répás, brokkolis vagy éppen sütőtökös fogástól előre fintorognak az emberek. De ha nem áruljuk el, miből készül a leves, sőt, arra bíztatjuk őket, hogy találják ki, miből készült, bizony, szinte kivétel nélkül mindenkinek ízleni fog. Azután jön a meglepetés. Ez is egy ilyen leves.

Főétel melegétel leves sárgarépa krémleves

Pikáns sárgarépa krémleves

Tovább


Muffin formában sült csirke

A muffin-formát nem csak sütemények sütésére lehet használni, hanem apró edényként használva, különböző ételeket formára süthetünk benne. Erre tökéletesen alkalmas a muffin-tálca és a szilikonforma is. Erre jó példa ez a recept, A kis húskockák üldögélnek a sajton töltelékben, a szalonna és sajt pedig héjként védelmezi. Melegen és hidegen is kitűnő.

​Muffin formában sült csirke

Tovább


Spárgás csirke

Gyors, könnyű, egyszerű fogás. A hús omlós, a zöldség ropogós: igazi nyári csemege friss zöldségekből.

Tovább


Áfonyás burgonyafánk

Nagy rajongója vagyok a burgonyafánknak, sok étel mellé ideális köret. Csak sajnos manapság egyre kevesebben veszik a fáradtságot, hogy elkészítsék. Pedig a remek állaga, finom íze miatt mindenképpen megéri. Most egy olyan változatot mutatok be, amelyben édes áfonyalekvár a töltelék. Tökéletes kísérő sült vadhúsokhoz, vagy akár egy rántott camembert mellé. Gyakorlatilag minden olyan fogáshoz illik, amely mellé áfonyalekvárt szervírozunk. De ez a kombináció izgalmasabb, látványosabb tálalásra ad lehetőséget.

Áfonyás burgonyafánk

Tovább


Sonkás krumplipüré

Egy roppant egyszerű trükk, amellyel fel lehet dobni egy egyszerű krumplipürét. És még sonka sem kell hozzá.

Mindössze csak némi sonka-főzőlére van szükségünk. A legjobb a friss, de elővehetjük a fagyasztóból a húsvétkor lefagyasztott főzőlét is. A krumplipüré teljesen hagyományos módon készül el, a trükk mindössze annyi, hogy víz helyett a sonka-főzőlébe rakjuk fel főzni. Főzés előtt mindenképpen ellenőrizzük, hogy mennyire sós a főzőlé, mert ezt vegük számításba a sózásnál. Ha a sonka nagyon sós volt, lehet, hogy higítani kell kevés vízzel. 

Az eredmény: egy pikáns, füstös sonkaíz, amely teljesen átjárja a pürét. 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Álom-ranch

Macskaőrség:   Építs macskafát

Napi videó:   Locsolóval játszik a jávorszarvas

Napi fotó:  Teve-verseny

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.